Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Analytiker: Forlomme til Lundbeck hos FDA er positiv men ventet

9/1 09:19

Det kommer ikke som nogen større overraskelse, at Lundbeck og partneren Otsuka Pharmaceutical har fået en forlomme af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, der netop givet lægemidlet Brexpiprazol "priority review" til behandling af vredesudbrud, eller agitation, hos Alzheimers-patienter.

Det vurderer analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen over for MarketWire.

"Priority review" gives til midler rettet mod et område, hvor der er et udækket behov, og nedbringer behandlingstiden af markedsføringsansøgningen hos myndighederne til seks måneder fra ti måneder.

- Det er selvfølgelig positivt, at man får nedsat behandlingstiden hos FDA, og jeg synes, at det sender et signal om, at Brexpiprazol dækker et sygdomsområde med et udækket behov. Så det er en form for blåstempling af sygdomsområdet, og at der mangler behandlingsformer, og det tror jeg kan medvirke til, at aktien "outperformer" det generelle marked.

- Men nedbringelsen af behandlingstiden på fire måneder er jo ikke noget, der som sådan rykker voldsomt ved værdiansættelsen, siger Søren Løntoft Hansen.

Med den nye hastestatus til midlet, venter FDA dermed at kunne melde tilbage om sit syn på markedsføringsansøgningen den 10. maj. Inden det sker venter lægemiddelstyrelsen at indkalde en ekspertkomité til at drøfte ansøgningen, og komme med anbefalinger om en eventuel godkendelse.

Lundbeck og Otsuka markedsfører i forvejen Brexpiprazol under navnet Rexulti/Rxulti til behandling af skizofreni og svær depression.

Aktien i Lundbeck stiger mandag 3,5 pct. til 27,35 kr. i et marked hovedsagligt klædt i grønt. C25-indekset stiger 0,8 pct. til 1738,45.

.\\˙ MarketWire