Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ørsted får anbefaling løftet til "outperform" hos BNP

10/1 13:23

Ørsted stiger 1,8 pct. til 642,80 kr., efter at det franske finanshus BNP Paribas Exane har hævet sin anbefaling for aktien til positive "outperform" fra førhen "neutral" og samtidig føjet aktien til topvalgslisten i en genoptaget dækning af de europæiske forsynings- og vedvarende energiselskaber.

Finanshuset venter strukturelle investeringer i sektoren som følge af dekarbonisering og behovet for energiuafhængighed.

Højere råvarepriser og BNP-ufølsomme forretningsmodeller betyder et fortsat positivt indtjeningsmomentum i 2023, vurderer finanshuset.

Sektoren tilbyder stadig værdi på trods af højere priser, skiver BNP Paribas, der ser betydelige lommer af potentiale på diskonterede pengestrømsvurderinger.

Det pointeres også, at sektoren stadig tilbyder et 5-600 basispoint positivt indtjeningsrentespænd til obligationsmarkedet, hvilket ikke er meget anderledes end før pandemien og krigen i Ukraine.

Kursmålet for Ørsted-aktien er samtidig sat op med 15 pct. til 787 kr. fra førhen 685 kr.

.\\˙ MarketWire