Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vedvarende energiaktier er i kridthuset hos Goldman Sachs

16/1 16:46

Goldman Sachs lancerer en positiv anbefaling for finanshusets kurv med vedvarende energiaktier, idet der forudses et europæisk svar på den amerikanske klimapakke, Inflation Reduction Act.

Aktierne i sektoren er også blevet billigere, noterer Goldman Sachs ifølge Bloomberg News.

Strateg Guillaume Jaisson forventer, at Europa beskytter sit lederskab inden for vedvarende energi ved at udsende et svar på Inflation Reduction Act, den største amerikanske investering nogensinde til at håndtere klimaændringer.

Forsyningsaktierne vil drage størst fordel, vurderer strategen, hvor der også ventes indtægtsmedvind for industrivirksomheder, der fremstiller vindmøller og kabler, energiselskaber, der producerer biobrændstoffer, og kemiske virksomheder, der tilbyder løsninger til det vedvarende økosystem.

Med på den liste er blandt andet danske Ørsted samt forsyningsselskaberne Iberdrola, Enel, Engie og RWE.

Kurven med vedvarende energiaktier har ifølge Goldman Sachs en eksponering på 64 pct. mod Europa, 13 pct. mod Nordamerika, 8 pct. til Asien-Stillehavet og 14 pct. til emerging markets.

Det fremhæves også, at vedvarende energiaktier handler med en lille rabat i forhold til det bredere europæiske marked, eksklusive finans og råvarer, hvilket er et godt stykke under den historiske præmie.

Selv om miljøet med højere renter er en hindring for vækstudsigterne, så er der ingen stærk negativ sammenhæng mellem udviklingen for vedvarende energiaktier og renter.

Ørsted-aktien stiger mandag eftermiddag med 1,7 pct. til 680,20 kr.

.\\˙ MarketWire