Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens aviser med Novo Nordisk, Ørsted og Salling Group

17/1 06:32

BØRSEN

NOVO NORDISKS FEDMEMEDICIN ER KOMMET FLYVENDE FRA START I USA

I første uge af 2023 overstiger receptantallet for fedme-medicinen Wegovy niveauet fra før forsyningsproblemerne. (Forside, side 8)

SALLING GROUP MANGLER DATO FOR ONLINESATS

Salling Group er endnu ikke klar med alternativ til Føtex’ hjemmelevering. Kunder raser, mens konkurrenter er klar til kapring. (Side 2)

DANSKE TOPCHEFER VENTER FALD I ØKONOMISK VÆKST

86 pct. af danske administrerende direktører venter faldende vækst. Der er mere pessimistiske end globale topledere ifølge Pwc. (Side 6)

SVAG SVENSK KRONE KOSTER EKSPORTØRER DYRT

Den svenske krone har ikke været så svag siden finanskrisen – det gør ondt på mange danske eksportører. Men mindre nervøsitet omkring Europas energisituation og flere rentehop fra Riksbanken kan styrke vakutaen fremadrettet (Side 10-11)

INVESTORDOM OVER KINA: AKTIER STEGET 50 PCT.

Den kinesiske præsident Xi Jinping har indset, at hans politik bremsede den økonomiske vækst. Han er tvunget til kursændring på 180 grader på flere områder. (Side 15)

VERDENS STØRSTE INVESTOR HAR ALDRIG HAFT SVÆRERE VED AT PLACERE SINE MILLIARDER

Det er kun et spørgsmål om tid, før USA og Europa er i recession, mener Blackrock og Deutsche Bank. De tror, at markedet ser for optimistisk på aktiepriser og sandsynligheden for rentelettelser. (Side 16-17)

HÅBLØST DÅRLIGT AFKASTÅR FOR DE FLESTE DANSKE FONDE

En ”100-årshændelse”, kalder Finans Danmark de dårlige afkasttal, som de danske investeringsfonde opnåede i 2022. (Side 18)

GREENTECH-KOMET DROPPER BØRSPLANER OG FLIRTER NU MED KAPITALFONDE

For 11 måneder siden sigtede ejerne af I starten af 2022 optrådte greentechvirksomheden Combineering mod en børsnotering, men de planer er nu helt droppet. (Side 19)

BERLINGSKE BUSINESS

Der er ingen uddrag af Berlingske grundet tekniske problemer

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

VERDENS TOPCHEFER FRYGTER VOLDSOM ØKONOMISK NEDTUR

Hver fjerde danske topchef vurderer, at deres virksomhed ikke er økonomisk levedygtig om 10 år, hvis de fortsætter den nuværende kurs. På verdensplan deler 40 pct. af topcheferne den dystre udsigt, viser en global måling fra konsulenthuset PwC. (Forside, side 6-7)

ØRSTED GÅR MED I STOR SATSNING I SVENSK HAVVIND

Danske Ørsted lancerer stor satsning på svensk havvind, hvor man vil investere flere hundrede mia. kr. fordelt på seks enorme havvindparker. (Side 8)

NORDEA-DIREKTØR ERKENDER DIGITAL FEJLVURDERING

Nordeas erhvervskunder har vendt tommelfingeren nedad til bankens digitale strategi. Kunderne har brug for en dedikeret personlig rådgiver, og det har banken nu taget til efterretning. (Side 9)

OVERSKUDDET STEG DA DE ANSATTE BLEV MEDEJERE

Ejerne af den mindre it-virksomhed Komplex IT kunne have tjent gode penge ved at sælge til en kapitalfond, men valgte i stedet at sælge en tredjedel til medarbejderne. Året efter så bundlinjen 50 pct. bedre ud. (Side 10-11)

NYE FORSYNINGSKÆDER SKABER MULIGHEDER FOR ISÆR STORE REDERIER

Nye handelsruter kan opstå af ændrede forsyningskæder efter år med pandemi og kaos. Det giver muligheder for branchen generelt og de store rederier i særdeleshed, lyder vurderingen. (Side 12-13)

GLOBALE MARKEDER SOLIDT FRA START MEN HUMØRET ER IKKE SÆRLIGT HØJT

Specielt de globale aktiemarkeder er kommet godt fra start i år, men humøret er ikke særligt højt hos investorerne. Spørgsmålet er, om det er en realistisk vurdering. (Side 14)

.\\˙ MarketWire