Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ørsted køber partner ud og bliver eneejer af havvindpark i USA

18/1 14:32

Ørsted køber partneren Public Service Enterprise Group (PSEG) ud af havvindparken Ocean Wind 1 og bliver dermed eneejer.

Det fremgår af en meddelelse fra Ørsted onsdag eftermiddag.

Den danske vindparkudvikler ejer allerede størstedelen af parken og har nu indgået aftale om at købe de resterende 25 pct. fra PSEG.

- PSEG har været en værdifuld partner i hele processen med at udvikle Ocean Wind 1 og udbrede vores vision om havvind i USA. Med en veludbygget tilstedeværelse i USA er vi overbeviste om, at vi er godt rustede til at drive projektet fremad og gå i kommerciel drift som planlagt, siger David Hardy, der er regionsdirektør for Amerika i Ørsted, i meddelelsen.

Handlen mellem Ørsted og PSEG forventes at blive afsluttet i første halvår af 2023. Salget er underlagt de sædvanlige betingelser for gennemførelsen af sådanne transaktioner.

Den første strøm fra Ocean Wind 1 forventes inden udgangen af 2024, og havvindmølleparken forventes fuldt idriftsat i 2025, skriver Ørsted.

Prisen oplyses ikke.

Havvindparken har en kapacitet på 1100 MW og ligger cirka 24 km ud for New Jerseys sydlige kyst i USA.

.\\˙ MarketWire