Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

FLSmidth/CFO: I 2026 er vi, hvor vi skal være - GENT

19/1 06:35

Opfylder FLSmidth i 2026 koncernens mål om en overskudsgrad på EBITA-niveau på 13-15 pct. i Mining og omkring 8 pct. i Cement, så vil koncernen være der, hvor den skal være.

- Ja, det mener jeg, siger, CFO, Roland M. Andersen, der fastslog, at det ikke var tilfældet for de to forretningsområder, som ifølge det foreløbige regnskab for 2022, som FLSmidth offentliggjorde onsdag i forbindelse med selskabets kapitalmarkedsdag onsdag, præsterede EBITA-marginer på henholdsvis 10,6 pct - justeret - og 3,3 pct.

Men det betyder ikke, at FLSmidth af den grund regner med at kunne sammenligne sig med konkurrerende selskaber.

- Jeg kan ikke lide det der konkurrentspørgsmål. For mange af konkurrenterne har været længe undervejs og ligger på et højere niveau nu. Men vi er ved at indhente dem. Men jeg ved ikke, hvor konkurrenterne er i 2026, men jeg regner med, at med de mål, vi har for 2026, så er vi på det niveau, som de har i dag, siger Roland. M Andersen.

- Så hvis de flytter sig, så får vi travlt, tilføjer han.

DET BLIVER JO ALDRIG GODT NOK

Men FLSmidths udfordringer til den tid vil ikke være de samme som i dag.

- Lige nu er vi i gang med at lave selskabet om og restrukturere det, og der er skiftet ledelsesteam. Der er meget forandring, og det vil der være et års tid endnu. I 2026 vil vi kikke mere almindeligt på drift og præstationer. Men det bliver jo aldrig godt nok, siger finansdirektøren.

Det nye mål for 2026 blev præsenteret op til på kapitalmarkedsdagen og med nogen skepsis blandt de fremmødte analytikere, som - måske belært af erfaring - ikke var så sikre på, at FLSmidth ville kunne leve op til målene.

Men Roland Andersen og hans ledelseskolleger formåede at ændre stemningen blandt andet gennem detaljeret præsentation af de trappetrin, som bringer lønsomheden i de to forretningsområder flere tager op.

TRAPPEN OP TIL BEDRE LØNSOMHED

For Mining drejer det sig umiddelbart om at trække lønsomheden i TH Mining op på samme niveau som i FLSmidths oprindelige forretning. For 2023 vil TK Mining i sig selv udvande den samlede lønsomhed med 2 pct. point.

Sideløbende regner FLSmidth med at løfte EBITA-marginen gennem simplificering af organisationen, nedbringelse af projektrisici, forenkling af driften, vækst og bedre prismiks i service og bedre prismiks i produktporteføljen. Gennemføres initiativerne planmæssigt, ligger der ifølge Roland M. Andersen en driftsmargin på 13-15 pct. og venter til Mining i 2026. Og det er vel at mærke "rene" tal, ikke justerede, pointerer han.

Operationelt skal der lukkes afdelinger, funktioner skal outsources, tilbudsgivning bliver centraliseret, der etableres et nyt risikovurderingspanel og i de projekter, FLSmidth vil byde på, fravælges mere anlægsbetonede elementer som betonarbejder, rørlægning og infrastruktur, som ikke er koncernens kernekompetencer.

Mere specifikt reduceres antallet af kontorer fra 150 til 80 - heri medregnet nedlæggelsen af 50 kontorer i forbindelse med integration af TK Mining.

I Cement drejer initiativerne sig om simplificering af organisationen, reduktion af projektrisici, forenkling af driften, bedre prismiks i service og i produktporteføljen samt vækst i service-forretningen. Succeskriteriet er en lønsomhed på 8 pct.

Konkret bliver der tale om reduktion af ledelseslag fra 10 til fire, skift fra fire store regioner til fokus på syv kernekunder og nedlæggelse af 500 stillinger.

30-40 PCT. GENNEMFØRT - BUMP FORUDE

Ifølge finansdirektøren er FLSmidth 30-40 pct. gennem de planlagte processer.

- Så der er lidt mere end halvdelen at gøre færdig, og det kommer vi til at gøre ind i 2023 og 2024, lover han.

Og til de investorer, der måtte føle en vis usikkerhed over for, om FLSmidth når helt i mål anbefaler Roland Andersen, at de følger med i koncernens kvartalsmæssige udvikling.

- Og så viL vi informere om antallet af kontorer, om udviklingen i synergier, og måske vil vi informere om, hvor langt vi er nået i service og med for eksempel satsningen på pumper i produktforretningen. Og du kan se, at vi nu har 12.000 ansatte. Det har for forhåbentlig ikke om et halvt år. mener Roland M Andersen.

- Men dybest set må du se det i tallene, og efter 2023 og 2024, som bliver nogle bumlede år, skulle vi gerne være i smult vande, når vi når ind i 2025, og så bliver det mere lineært, lover finansdirektøren.

.\\˙ MarketWire