Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ørsted får store klø oven på foreløbige regnskabstal

20/1 09:11

Ørsted får en på sinkadusen fra morgenstunden fredag, oven på offentliggørelsen af foreløbige regnskabstal og forventninger til 2023, der halter en del af analytikernes forventninger.

Efter knap ti minutters handel er aktien dykket 5,2 pct. til 632 kr.

Ifølge Royal Bank of Canada, RBC, ligger Ørsteds kerne-EBTDA fra offshore i 2022 væsentligt under konsensus i markedet, skriver Bloomberg news.

Men også 2023 prognosen ligger omkring 11 pct. lavere end forudset målt på midtpunktet af prognosen, der varsler et overskud på 20-23 mia. kr. målt på EBITDA.

Hos Jefferies konstaterer analytiker Ahmed Farman ifølge Bloomberg, at prognosen for 2023 er 15 pct. lavere end Jefferies' estimat.

Og hos den amerikanske storbank Citi kalder analytiker Jenny Ping prognosen for 2023 for "skuffende" og forudser, at aktien kommer i modvind.

Hun peger desuden på, at en stor nedskrivning på et havmølleprojekt i USA skaber usikkerhed. Spørgsmålet er, om det er et tegn på, at der er flere nedskrivninger i farvandet.

Ørsted meddelte torsdag aften, at selskabet i 2022 har valgt at tage en nedskrivning på 2,5 mia. kr. på sit amerikanske udviklingsprojekt inden for havvind Sunrise Wind.

Samlet viser Ørsteds foreløbige regnskabstal for 2022 et EBITDA-resultat i niveauet 21,1 mia. kr.

.\\˙ MarketWire