Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ørsteds børsværdi skrumper med 22 mia. kr. - største fald siden 2020

20/1 16:05

Ørsted har haft en svær fredag på aktiemarkedet i København, efter at energikoncernen torsdag aften kom med foreløbige tal for 2022 og for første gang også meldte forventninger ud til 2023.

Ørsted-aktien ligger en times tid før børslukketid i København 8,0 pct. lavere i 613,30 kr. Det er det næststørste fald i aktien nogensinde - kun overgået af et kursfald på 9 pct. i marts 2020.

Dagens fald betyder, at der på en enkelt dag er blevet barberet 22,5 mia. kr. af børsværdien, som fredag eftermiddag kan opgøres til 257,9 mia. kr.

Investorerne bider særligt mærke i prognosen for det nye regnskabsår og forventningen om et driftsresultat, EBITDA, på 20-23 mia. kr. eksklusive nye partnerskaber.

Ifølge et konsensusestimat på Ørsteds hjemmeside estimerede analytikerne efter regnskabet for tredje kvartal et driftsresultat i 2023 på 24,6 mia. kr. eksklusive nye partnerskaber.

Midtpunktet af Ørsteds prognose ligger dermed godt 11 pct. under forventningerne hos analytikerne, og flere finanshuse vurderer ifølge Bloomberg News da også, at konsensusforventningerne vil blive sat ned efter den skuffende prognoseudmelding.

.\\˙ MarketWire