Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Halliburton dratter trods positivt regnskab og øget udbyttebetaling

24/1 15:38

Det amerikanske olieserviceselskab Halliburton kunne i fjerde kvartal bryste sig af bedre end ventede resultater og tocifret vækst for næsten samtlige punkter af regnskabet.

Bedre end ventet regnskab til trods falder aktien tirsdag eftermiddag efter kort tids handel.

Halliburton øgede i fjerde kvartal sin toplinje med 31 pct. til 5,58 mia. dollar, hvilket var helt som ventet af analytikerne ifølge konsensusestimater indsamlet af Bloomberg News.

Her voksede omsætningen fra den nordamerikanske forretning mest med 46 pct. til 2,61 mia. dollar, hvor der var ventet 2,69 mia. dollar. Imens bakkede forretningen for de europæiske, afrikanske og øvrige lande 10 pct. til 657 mio. dollar.

Det blev omsat til en justering indtjening per aktie på 0,72 dollar, hvor analytikerne havde udset sig 0,67 dollar. Det var samtidig en fordobling af sidste års resultat per aktie på 0,36 dollar.

Driftsoverskuddet øgede 77 pct. til 976 mio. dollar mod ventet 929,4 mio. dollar.

- Begge driftsdivisioner leverede stærke marginer i de internationale og nordamerikanske markeder, siger topchef Jeff Miller i regnskabet.

Boredivisionen bidrog med 387 mio. dollar, svarende til en vækst på 44 pct., mod ventet 361,2 mio. dollar, mens den anden divisionen Completion & Production, der indsamler data fra olieboringen og bistår kunderne i produktionen, voksede 90 pct. til 659 mio. dollar mod ventet 629 mio. dollar.

Som følge af det givtige kvartal har Halliburton besluttet at tilbagebetale aktionærerne i form af en forøgelse af udbyttet på 33 pct. samt aktietilbagekøb for 250 mio. dollar.

Alligevel sendes aktien i Halliburton ned med 1,7 pct. til 39,89 dollar i de indledende handler på børsen i New York.

.\\˙ MarketWire