Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Spot på Vestas, Rockwool og Chr. Hansen efter analyser

31/1 08:21

Mens aktiepilen umiddelbart peger en smule nedad tirsdag morgen og indikerer en lettere negativ åbning i Europa, så kan der herhjemme komme positiv spot på aktier som Chr. Hansen, Vestas og Rockwool, som alle har modtaget positive aktieanbefalinger.

Forud for ugens mange store begivenheder er der en smule tilbageholdenhed at spore hos investorerne, hvilket gav fald på de amerikanske børser mandag aften efter en overvejende rød afslutning også i Europa - men dog ikke i Danmark, hvor C25-indekset steg 0,6 pct.

- I Asien er stemningen også negativ, men dog noget mere afdæmpet end de amerikanske aktier, hvilket kan skyldes gode nyheder fra PMI’erne fra Kina, der bekræfter et solidt comeback til kinesiske vækst efter genåbningen. Der er også udsigt til en lidt sur start på aktiehandlen i Europa, skriver Jyske Bank i en kommentar.

FLERE RISIKOFAKTORER I UGENS LØB

Den tyske DAX-future ligger tirsdag morgen 0,3 pct. lavere, mens futures for de tre store amerikanske indeks ligger næsten uændret efter fald mandag i USA på 0,8-2,0 pct.

- Risikofaktorerne er mange i denne uge og inkluderer en lang række økonomiske nøgletal, vigtige indtjeningsrapporter, og sidst men ikke mindst rentemøder i den amerikanske og europæiske centralbank på henholdsvis onsdag og torsdag, skriver Nordea om nogle af de store begivenheder, der venter forude.

Herhjemme har Chr. Hansen, Rockwool og Vestas det tilfælles, at der tirsdag er nyt om købsanbefalinger for trekløveret.

Handelsbanken har løftet anbefalingerne af aktierne i både Rockwool og Vestas til "køb" fra "hold", og aktien i ingredienskoncernen Chr. Hansen er hos Carnegie hævet tilsvarende, fremgår det af data fra Bloomberg News.

Carnegie har i samme ombæring løftet kursmålet for Chr. Hansen-aktien med 42,2 pct. til 640 kr. fra 450 kr.

Chr. Hansen steg mandag 1,4 pct. til 504 kr., Vestas lukkede 0,9 pct. højere i 193,94, mens Rockwool faldt 0,4 pct. til 1937 kr.

OPLØFTENDE REGNSKABER FRA STORE FINANSKONCERNER

Der kan også komme fokus på bankerne efter morgenens regnskaber fra svenske Swedbank og schweiziske UBS. Begge leverede noget bedre tal for fjerde kvartal end ventet af analytikerne.

På torsdag er Nordea og Danske Bank aktuelle med regnskaber for fjerde kvartal.

Danske Bank steg mandag 1,3 pct. til 144,05 kr., og Nordea endte 0,1 pct. højere i 80,47 kr.

MÆRSK-RIVAL MED REKORDOVERSKUD

I forhold til Mærsk er der regnskabsnyt fra det tyske containerrederi Hapag-Lloyd, som igen i 2022 nødt godt af ekstraordinært høje fragtrater og en høj efterspørgsel. Der gives endnu ingen prognose for 2023. Den præsenteres først i forbindelse med det endelige årsregnskab den 2. marts, oplyser det tyske selskab.

Mærsk B steg mandag 2,3 pct. til 14.775 kr.

Der er godt nyt til Novo Nordisk i USA. En appeldomstol i Philadelphia afgjorde mandag en sag til fordel for flere medicinalselskaber, herunder Novo Nordisk.

Rettens tre dommere fandt nemlig, at selskaberne har lov til at begrænse leverancen af medicin med føderale rabatter til hospitaler og kliniker. Det skriver

Sagen var anlagt af Health Resources and Services Administration, HRSA, mod Novo Nordisk, Sanofi og Astrazeneca. Det skriver Wall Street Journal.

Novo-aktien steg 1,4 pct. til 961,50 kr. mandag

Protesevirksomheden Össur har tirsdag morgen aflagt regnskab for fjerde kvartal og er i den forbindelse også kommet med en prognose for 2023. Her ser selskabet en organisk vækst på 4-8 pct. og en driftsmargin på 17-20 pct. før særlige poster.

Össur faldt 3,4 pct. mandag til 33,70 kr.

Matas, som mandag steg 0,8 pct. til 74,05 kr., meddelte tirsdag morgen endvidere, at det tirsdag åbner webbutikker i Sverige og Norge.

.\\˙ MarketWire