Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo-analytiker ser stærk prognose sende aktien højere

1/2 08:16

En målsætning fra Novo Nordisk om tocifret vækst i år på helt op til 19 pct. i lokal valuta på såvel toplinje som driftsresultat bør tilfredsstille markedets forventninger og sende aktien højere fra åbningen.

Det vurderer Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank, efter at have set nærmere på Novos årsregnskab.

- Novo guider 13-19 pct. vækst i lokal valuta, og det bør tilfredsstille investorerne og bør, som jeg ser det, sende aktien op, siger Søren Løntoft Hansen til MarketWire.

Han havde selv ventet en vækst på 11-15 pct., og altså målt på midtpunktet helt i den lave ende af Novos prognose.

Analytikere havde inden regnskabet forudset en vækst på toplinjen på 15 pct. målt i lokal valuta og en fremgang i driftsresultatet på lige over 15 pct. - ligeledes målt i lokal valuta, viser estimater indsamlet af Novo selv før onsdagens årsregnskab.

LAGEROPBYGNING LØFTER WEGOVY

Ses der isoleret på fjerde kvartal, fortsatte Novos salg af vægttabsmedicin frem og trumfede analytikernes forventninger.

Salget af fedmemidlet, Wegovy, der blev lanceret i USA i juni 2021, løb op 2446 mio. kr. i fjerde kvartal mod estimeret 1496 mio. kr. blandt analytikerne ifølge estimater fra Novo selv. Året før var salget på 782 mio. kr.

Novo Nordisk har ellers haft leveringsproblemer, der har gjort det svært at følge med efterspørgslen igennem hele 2022. Produktionsproblemerne er dog løst, og der er opbygget lagre, så Wegovy omkring årsskiftet kunne relanceres i USA i samtlige doser.

Og salget i fjerde kvartal har ifølge Søren Løntoft Hansen været positivt påvirket af lageropbygning i grossistledet med omkring 1 mia. kr.

Salget af Novos diabetes 2-middel, Ozempic, var til gengæld lidt værre end ventet. Det solgte i fjerde kvartal for 16.976 mio. kr. mod ventet 17.742 mio. kr. blandt analytikere og 10.716 mio. kr. i samme periode af 2021. Væksten var 45 pct. i lokal valuta.

- Det afspejler måske i en eller anden form en lille opbremsning på grund af produktionsudfordringer, men også øget konkurrence. Desuden er det i en eller anden grad blevet brugt til behandling af fedme, og i slutningen af 2022 har man nok i højere grad ventet på at gå i behandling for at bruge Wegovy i stedet i USA, hvor den blev relanceret omkring årsskiftet, siger Søren Løntoft Hansen.

USIKKERHED AFSPEJLET I BREDT SPÆND

Sydbank-analytikeren hæfter sig desuden ved et bredt interval i prognosen for året på hele 6 pct.point mellem top og bund.

Årsagen er formentlig usikkerhed om salget af Ozempic, der er buldret frem i 2022, men har fået konkurrence fra Eli Lillys diabetes 2-middel Mounjaro.

- Og så er der usikkerheden om fedmemarkedet og salget Wegovy. Spørgsmålet er, hvor stort patientoptaget bliver i de kommende måneder, siger Søren Løntoft Hansen.

.\\˙ MarketWire