Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danske Bank vil ikke udbetale udbytte for 2022

2/2 07:46

Danske Bank vil ikke betale udbytte for 2022.

Det står fast, efter banken kom med regnskab for fjerde kvartal og dermed hele 2022 torsdag morgen.

At udbyttet er ikke-eksisterende skyldes, at Danske Bank den 27. oktober 2022 foretog en yderligere hensættelse på 14,0 mia. kr. vedrørende hvidvasksagen.

- Bestyrelsen vil derfor indstille til generalforsamlingen, at der ikke udbetales udbytte for 2022. Danske Banks udbyttepolitik er uændret, og det er fortsat vores ambition at udbetale 40-60 pct. af årets resultat. Danske Bank har fortsat et stærkt kapitalgrundlag og en stærk likviditetsposition, og det er fortsat bestyrelsens hensigt at følge bankens politik for udlodning af kapital, skriver banken i regnskabet.

Det var ellers planen, at Danske Bank ville sprede et samlet udbytte ud over 2022. I forbindelse med regnskabet for 2021 meddelte banken, at der samlet var 7,50 kr. til aktionærerne per aktie. Og umiddelbart efter generalforsamlingen i marts sidste år blev den første bid på 2 kr. per aktie udbetalt.

Af regnskabet for 2021 fremgik det, at det var hensigten, at udbetalingen af de resterende 5,50 kr. per aktie skulle "ske ad tre omgange efter offentliggørelsen af de tre kvartalsrapporter i 2022."

Der var dog også indskrevet et forbehold, nemlig at bestyrelsens beslutning løbende kunne vurdere, om der skulle udbetales udbytte efter hvert kvartal.

Og allerede i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal oplyste banken, at aktionærerne godt kunne vinke farvel til yderlig udbytte for 2022.

Det var her, det kom frem, at banken havde hensat yderlige 14 mia. kr. til bøder og forlig i forbindelse med hvidvasksagen i Estland oven i de 1,5 mia. kr., der blev hensat i 2018. Og det var penge, er blev brug for senere på året, da der blev indgået milliardforlig med med de danske og amerikanske myndigheder.

.\\˙ MarketWire