Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nordea/Sydbank: Stærke tal - aktie skal klare sig bedre end marked

2/2 08:09

Regnskabet fra Nordea får prædikatet "stærkt og kun med bittesmå hår i suppen" af analytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen.

- Nordea leverer en stærk afslutning på 2022, konstaterer han over for MarketWire og peger specielt på generelt højere indtægter end ventet og markant lavere nedskrivninger end ventet, som markant positive faktorer.

- Indtægterne er på et væsentligt højere niveau end ventet og specielt udviklingen i nettorenteindtægterne og handelsindtægterne springer i øjnene, siger han.

I fjerde kvartal steg de samlede indtægter til 2898 mio. euro fra 2438 mio. euro og for året til 10.333 mio. euro fra 9620 mio. euro. Der var ifølge estimater fra Infront ventet henholdsvis 2691 mio. euro og 9589 mio. euro.

Også nedskrivingsposten overraskede markant positivt.

- Nedskrivninger i kvartalet på 59 mio. euro var klart under min forventning og markedets, påpeger Mikkel Emil Jensen.

Markedet havde ventet nedskrivninger på 83,5 mio. euro.

Det gode resultat afspejles også i en flot egenkapitalforrentning i kvartalet på 15,9 pct. og for året på 13,5 pct.

- Det er en egenkapitalforrentning over bankens 2025 målsætning på "over 13 pct.", men i lyset af den usikkerhed, der fortsat er i økonomien er det godkendt at forventningerne ikke justeres endnu, siger Mikkel Emil Jensen.

I regnskabet skriver banken, at den mod slutningen af året hvis gennemsigtigheden omkring økonomien bliver klarere vil opdatere 2025-målene.

En sidste faktor på positivsiden, som analytikeren fremhæver et det foreslåede udbytte på 0,80 euro mod en forventning om 0,70 euro.

- Man skal grave dybt for at finde hårene i suppen i regnskabet, siger Sydbank-analytikeren, men peger på, at omkostningerne er lidt til den høje side og gebyrposten lidt til den lave side.

Samlet venter han, aktiekursen på den nordiske storbank vil outperforme markedet.

Nordea-aktien lukkede onsdag på børsen i København i 80,47 kr. efter en stigning på 1,2 pct. Aktien er i år steget 7,3 pct. Tilbage i oktober var aktien nede under 65 kr.

.\\˙ MarketWire