Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ambu/Danske: Ser organisk vækst drevet af kerneforretningen

2/2 10:49

Ambu ventes at indlede sit regnskabsår 2022/23 på bedre vis, end konsensus i markedet dikterer.

Det vurderer Christian Sørup Ryom og Thomas Bowers, der er analytikere i Danske Bank, forud for medicoselskabets regnskab 7. februar.

Den organiske vækst ventes i første kvartal at være drevet af Ambus kerneforretning, Anaesthesia og Patient Monitoring, mens divisionen for engangsendoskoper, Endoscope Solutions, ventes at lægge mere roligt fra land.

Konkret venter analytikerne en organisk vækst i kerneforretningen på 4-5 pct. og en organisk vækst på 2 pct. fra endoskopforretningen og en samlet organisk vækst på 3,1 pct.

Til sammenligning er konsensus ifølge Danske Bank en organisk vækst på 1,5 pct.

Inden for endoskoperne er særligt udviklingen inden for Pulmonology - endoskoper til lungerne - i fokus. Her ventes en omsætning 350 mio. kr., hvilket vil være nogenlunde på niveau med fjerde kvartal af 2021/22.

Endvidere ser Danske Bank et driftsoverskud i første kvartal på 20 mio. kr., hvilket ligeledes er højere end konsensus, der lyder på 15 mio. kr.

Christian Sørup Ryom og Thomas Bowers har sænket deres estimater for Ambu som følge af valutamodvind, men ser fortsat en organisk vækst på 8,6 pct. for hele 2022/23 og en driftsmargin på 5,1 pct. mod konsensus på henholdsvis 8,0 og 5,1 pct.

Selv venter Ambu en organisk vækst på 5-8 pct. og en EBIT-margin på 3-5 pct.

Danske Bank løfter kursmålet for Ambu til 101 kr. fra 89 kr., men fastholder anbefalingen "hold".

Aktien i medicoselskabet stiger torsdag 3,8 pct. til 102,90 kr. på børsen i København.

.\\˙ MarketWire