Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Milliardbøde skæmmer ellers pænt år mener Danske Banks chef

2/2 12:25

2022 er et år, som Danske Bank helst ville have været foruden. Her blev der sat punktum for Estland med en milliardbøde, hvilket betød et underskud på mere end 5 mia. kr. for hele året.

Men Carsten Egeriis, der er bankdirektør i Danske Bank, kan dog finde lyspunkter alligevel:

- Hvis vi kigger bort fra Estland-bøden og fra de andre engangsposter, vi har haft relateret til gældssagen, så har vi egentligt haft et rigtigt fornuftigt år, siger han i et interview med MarketWire.

- Vi har god kommerciel fremgang på tværs af langt de fleste dele af vores forretning. Vores kunder har klaret det godt, og vi har været sammen med dem og hjulpet dem med at navigere igennem udfordringerne, hvor fjerde kvartal var et godt kvartal for os. Vi ser nu otte kvartaler i træk med nettorenteindtægter, der stiger, påpeger topchefen.

Danske Bank venter et overskud i år på mellem 15 og 17 mia. kr., og Carsten Egeriis siger, at 2022 er et år med en fremgang "som egentlig forstærker vores tro i vores 2023-mål. Og vores tro på det momentum, vi ser i banken."

Men der er skyer i horisonten, selv om nettorenteindtægterne ser ud til at fortsætte sin gode gænge, og hvor fjerde kvartal 2022 var det ottende kvartal i træk med stigende nettorenteindtægter. Og det ser ud til at kunne fortsætte - Den Europæiske Central ventes allerede torsdag eftermiddag at sætte renten yderlig op.

- Det er klart, at vi kan mærke højere renter på nettorenteindtægterne. Vi guider også i dag, at vi venter højere indtjening i vores kerneaktiviteter, og det er jo selvfølgelig nettorenteindtægterne, siger Carsten Egeriss.

Men skyerne er der:

- Samtidig skal man dog huske på, at de højere renter er drevet af en meget høj inflation i Danmark og i Europa, som formentlig vil udmønte sig i en recession i Danmark og i rigtig mange europæiske lande hvis ikke i hele Europa. Og det gør selvfølgelig, at modstykket til den højere indtjening er, at vi både ser højere omkostninger men også højere finansiering til kapitalomkostninger og formentlig også større tab, siger han.

Danske Bank har da også skruet kraftigt op for posten hensættelser. Banken har sat op til 3 mia. kr. til side til tab i år, hvilket er en fordobling i forhold til de realiserede tab i 2022.

- Vi har et fornuftigt udgangspunkt, hvor der er lidt mere tydelighed i, hvor vi er nu i forhold til for nogle måneder siden - men jeg synes stadig vi kigger ind i utroligt meget usikkerhed, siger Carsten Egeriis.

.\\˙ MarketWire