Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Færre huse på tvangsauktion - bomstærkt signal

6/2 08:55

Færre huse røg på tvangsauktion i januar end måneden før.

Antallet af tvangsaktioner faldt med 11 pct. sammenlignet med december 2022, når der korrigeres for normale sæsonudsving.

Dermed fortsætter det lave niveau, som blev observeret i de sidste måneder af 2022, ind i 2023.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

- Tvangsauktionerne fortsætter det ultralave niveau i januar. Det er et bomstærkt signal fra boligmarkedet, at så få boligejere står i den ulykkelige situation, at det ender på tvangsauktion, konstaterer Brian Friis Helmer, privatøkonom i Arbejdernes Landsbank.

Selvom der stadig vil være huse, der skal på tvangsaktion, står danskerne bedre, mener Mira Lie Nielsen, boligøkonom og chefanalytiker i Nykredit.

- Boligejerne er generelt rigtig godt rustede til at håndtere de økonomiske lussinger, der for øjeblikket flyver om ørerne på dem. Beskæftigelsen er høj, mange har en fin opsparing stående i banken, mange har fast rente på deres boliglån, og samtidig er energipriserne faldet en del siden august, hvor de senest toppede, vurderer Mira Lie Nielsen.

Ses der på tre måneders perioder er antallet af tvangsauktioner med den brede pensel stort uændrede.

Danmarks Statistik oplyser, at i de to seneste tremånedersperioder lå det samlede antal tvangsauktioner på 349 i november til januar mod 343 tvangsauktioner i perioden august-oktober 2022, skriver Danmarks Statistik.

.\\˙ MarketWire