Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Valuta: Svensk kr. når svageste niveau siden 2009

6/2 14:57

Den svenske kr. har været i modvind gennem længere tid - og mandag morgen nåede den sit svageste niveau over for euro og danske kr. siden 2009.

En euro kostede mandag morgen 11,4434 svenske kr. Men mandag eftermiddag for den svenske kr. lidt revanche til 11,3660 svenske kr. per euro.

Kim Blindbæk, der er seniorøkonom i Sydbank, påpeger, at den svenske kr. er svækket næsten 10 pct. siden august - og omkring 2,5 pct i år.

- De skandinaviske valutaer er normalt følsomme over for stemningen på de finansielle markeder. I den seneste tid har vi dog set, at den svenske kr. ikke for alvor har reageret på stigende aktiekurser, når investorerne har løftet risikoappetitten, skriver han om udviklingen og fortsætter:

- Appetitten på den svenske kr. er forduftet af flere årsager - blandt andet bremser den svenske økonomi i øjeblikket op, og boligpriserne er faldet uafbrudt i ni måneder.

Sammenlignet med den svenske kr. skærmes den norske af den enorme norske eksport af olie og naturgas.

Der skal 0,6736 danske kr. til en norsk mandag eftermiddag, og her skal man "kun" tilbage til sommeren 2020 for at finde en tilsvarende svag norsk kronekurs.

Andetsteds på valutamarkedet koster euro mandag eftermiddag 1,0763 dollar, som er stærkeste niveau for dollar over for euro i tre uger. Styrkelsen af den amerikanske valuta følger forventning om en mere høgeagtig centralbank i kølvandet af fredagens meget stærke nøgletal. Fredag eftermiddag kostede euro 1,0860 dollar.

Dollarindekset er samtidig styrket til 103,26 fra 102,60 fredag ved 17-tiden.

.\\˙ MarketWire