Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Sydbank: Ambu fik hæderlig start på 22/23

7/2 08:09

Ambu har tirsdag fremlagt et ganske hæderligt regnskab for første kvartal af det forskudte regnskabsår 2022/23.

Det vurderer Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen, der ser aktien klare sig bedre end det øvrige marked, over for MarketWire.

I kvartalet realiserede Ambu en organisk vækst på 6 pct. og en driftsmargin, EBIT, på 6 pct., i hvad der ellers skulle have været en dæmpet start på året.

- Der var på forhånd ventet en dæmpet indledning, og Ambu havde selv meldt ud i forbindelse med årsregnskabet, at man ville lægge dæmpet fra land, siger han.

- Det til trods synes jeg, at en organisk vækst på 4 pct. og en EBIT-margin på 6 pct. på mange måder indikerer, at man er kommet godt fra land i regnskabsåret, fortsætter senioranalytikeren.

Fremgangen var bredt funderet i Ambus divisioner, der tæller kerneforretningen, Anaesthesia, Patient Monitoring og endoskopdivisionen Endoscopy Solutions.

Sidstnævnte nød godt af vækst inden for salget af endoskoper til øre-næse-hals og urologi, mens salget af lungeendoskoper tyngede væksten som følge af et svært sammenligningsgrundlag i Europa.

Væksten var i særdeleshed drevet af regionen Rest of World, der samlet voksede 14 pct. organisk og 21 pct. inden for Endoscopy Solutions.

Regionen tæller blandt andet Kina, hvilket kan tyde på, at Kina måske er knap så udfordret som ved årsafslutningen.

Ambus bruttomargin svandt ind i kvartalet 58,5 pct. fra 61,5 pct. i samme kvartal året før som følge af stigende inputomkostninger. Det var dog en højere margin end ventet, konstaterer Søren Løntoft Hansen.

KONSERVATIVE FORVENTNINGER

Medicoselskabet har i forbindelse med sit regnskab for første kvartal fastholdt sine forventninger til 2022/23 om en organisk vækst på 5-8 pct. og en EBIT-margin på 3-5 pct.

Den stærke årsstart i et ellers ventet dæmpet kvartal indikerer dog, at Ambus forventninger er en smule forsigtige, påpeger Sydbanks senioranalytiker.

- Med meldingen om en dæmpet indledning på året er der måske noget, der tyder på, at man faktisk er i stand til at realisere - særligt mod andet halvår af regnskabsåret - nogle højere vækst- og indtjeningsmarginer. Set i det lys kunne det måske godt ligne, at Ambus forventninger til helåret er en smule konservative.

Når Ambu fastholder sine forventninger, kan det skyldes, at selskabet i sidste regnskabsperiode måtte nedjustere sine forventninger ad tre omgange. Derfor vil man for alt i verden undgå nye skuffelser.

- Når det så er sagt, har Ambu også skuffet gevaldigt de senere år med hensyn til forventningerne, og der er ikke noget at sige til, at man måske spiller lidt sikkert, så man for alt i verden undgår at skuffe investorerne, forklarer Søren Løntoft Hansen.

Ambu havde i første kvartal fortsat negative pengestrømme. Det var dog ventet, forklarer senioranalytikeren, der for nu ikke finder pengestrømmene alarmerende. Selv har Ambu forklaret, at man i årets løb venter positive pengestrømme.

.\\˙ MarketWire