Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ambu-topchef: Global usikkerhed bag fastholdt prognose i god årsstart

7/2 09:23

Ambu har haft en super indledning på sit finansår 2022/23 og ligeledes en god start på udrulningen af sin nye strategi, Zoom In.

Bedre end ventet vækst til trods fastholder medicoselskabet sine forventninger for året, da usikkerhed i verden stadig lurer.

Det fortæller Britt Meelby Jensen, der er administrerende direktør i Ambu, til MarketWire.

- Vi har haft en god start på vores finansår med en organisk vækst på 4 pct. og EBIT-margin på 6 pct. Det er jo drevet af en kombination af både vores endoskopiforretning og resten af vores forretning. Det er super, siger den administrerende direktør om Ambus første kvartal.

Markedet havde til sammenligning ventet en organisk vækst på 1,5 pct. og en driftsmargin på 1,3 pct., og der er således tale om en betydeligt stærkere start på året end ventet.

USIKKERHED OG MEDVIND FRA INFLUENZA BAG FASTHOLDELSE

Selv om Ambu har lagt stærkt ud for regnskabsåret 2022/23, har medicoselskabet valgt at fastholde sine forventninger til året om en organisk vækst på 5-8 pct. og en driftsmargin på 3-5 pct.

- Vi har stadig tre kvartaler tilbage af vores finansår, og der er to ting, der gør, at vi synes, at det giver mening at fastholde: Den ene er, at der stadig er rigtig meget usikkerhed i veden omkring inflation, men også omkring presset på sundhedssystemerne, der er vores kunder, forklarer Britt Meelby Jensen.

- Noget andet, vi havde lidt medvind fra i første kvartal, var influenza, der toppede tidligere, end den har gjort tidligere år. Givet, at den tendens er faldende, forventer vi mere begrænset påvirkning af det i andet kvartal, fortsætter topchefen.

FOKUS PÅ PRISSTIGNINGER

I Ambu har man fokus på at justere priserne på sine produkter. Det skal blandt andet ske gennem reelle prisstigninger og ved at nedbringe nogle af kundernes rabatter.

- Vi har fjernet en del af vores rabatter, men det er selvfølgelig klart, at en del af vores forretning er på kontrakt, så der er vi mere begrænset i at gå ud og give prisstigninger, til kontrakterne skal forhandles, og de har forskellige løbetider, forklarer topchefen.

Hensigten er at hæve priserne, hvor det kan lade sig gøre, for at kompensere for det stigende omkostningsniveau.

Hvor meget priserne skal hæves, ønsker Britt Meelby Jensen ikke at sætte ord på.

- Det er meget forskelligt inden for vores produktkategorier. Vi har nogle produkter, hvor indtjeningen ikke er så høj. Der er det klart, at den skal skrues endnu mere op, hvor andre områder, hvor der er mere konkurrence, der er det selvfølgelig lidt sværere, fordi vi også er meget fokuserede på, at vi også stadig vinder nogle af de store kontrakter, siger hun til MarketWire og tilføjer, at det er en balance.

DROPPET MELDING OM ENDOSKOPSTYKSALG

Ambu oplyser i sit regnskab ikke om styksalget af sine engangsendoskoper, som medicokoncernen ellers tidligere har gjort.

I stedet har man valgt at give flere detaljer om salget i endoskopdivisionen, Endoscopy Solutions, der blandt andet tæller endoskoper til lunger, øre-næse-hals og urologi.

- Det er, fordi det er æbler og pærer, vi kombinerer, når dut tager endoskoper, fordi priserne på de enkelte endoskoper varierer meget, om det er et bronchoskop eller et gastroskop, lyder forklaringen.

.\\˙ MarketWire