Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ambu oplever fortsat personalemangel på hospitalerne, mens Kina bedres

7/2 09:50

Ambu kunne i første kvartal af sin forskudte regnskabsperiode 2022/23 fremvise en betydeligt højere organisk vækst, end det på forhånd var ventet af analytikerne.

En del af væksten er drevet af fremgang uden for USA og Europa - blandt andet i Kina, hvor genåbningen har givet nemmere adgang til hospitalerne, mens det stigende antal af patienter med covid-19 har givet salget momentum.

Globalt oplever Ambu dog stadig personalemangel på hospitalerne.

Det siger Ambus administrerende direktør, Britt Meelby Jensen, til Marketwire, efter at medicoselskabet tirsdag morgen har fremlagt regnskab for første kvartal.

I første kvartal leverede Ambu en organisk vækst på 4 pct. mod ventet 1,5 pct. drevet af USA og regionen Rest of World, der blandt andet tæller Australien, Kina og Japan. Imens trak Europa i modsat retning som følge af et svært sammenligningsgrundlag.

En del af den organiske vækst tilskrives Ambus aktivitet i Kina, der i første kvartal nød godt af genåbningen efter covid-19.

- For nyligt er der åbnet op, så der er meget nemmere adgang til hospitalerne - det begynder vi selvfølgelig at drage fordel af. Samtidig bliver vores produkter også brugt på coronapatienter, så det er selvfølgelig også det, der driver noget momentum, siger Britt Meelby Jensen.

Kina er dog en relativt lille del af Ambus samlede forretning, "så i det store billede er det selvfølgelig begrænset, hvor meget det betyder", tilføjer topchefen.

OPLEVER STADIG PERSONALEMANGEL

Ambu har i de seneste kvartaler været negativt påvirket af personalemangel på hospitalerne verden over. Den samme påvirkning gjorde sig også gældende i første kvartal.

- Vi oplever stadig, at hospitalerne og vores kunder er ret pressede, og desværre også at det ikke er noget, der ser ud til at ændre sig på den korte bane, fortæller Britt Meelby Jensen.

Påvirkningerne fra personalemanglen er tvefoldige.

- Først og fremmest kan vi se i en række lande, at der er færre operationer og procedurer, og det er klart, at det rammer os negativt, lyder det fra topchefen.

Omvendt fremhæver personalemanglen nogle af fordele ved Ambus engangsendoskoper, da engangsfaktoren betyder, at hospitalerne ikke skal bruge tid på rengøring.

- Det er noget, vi godt kan mærke - særligt inden for urologi - hvor kunderne efterspørger vores endoskoper, fordi de så slipper for procedurer med rengøring og lignende, tilføjer hun.

.\\˙ MarketWire