Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Udfordrende år giver udsigt til negativ salgsvækst hos Rockwool

8/2 16:36

Med en svagere efterspørgsel i byggebranchen og ledig kapacitet på markedet forventer Rockwool, at 2023 bliver et udfordrende år med en negativ salgsvækst på op til 10 pct.

Det fremgår af regnskabet for fjerde kvartal, der er præsenteret onsdag eftermiddag.

Baseret på efterspørgslen de seneste måneder venter isoleringskoncernen i 2023 at nå en salgsvækst i lokale valutaer på op til minus 10 pct., hvor analytikere adspurgt af Rockwool ventede et fald på 2,9 pct. i forhold til væksten på 23 pct. i 2022.

Rockwool venter i 2023 at nå en EBIT-margin på 8-10 pct. sammenlignet med 9,0 pct. sidste år og et analytikerestimat på 11,5 pct.

Marginmålet skal med lavere salgsvolumener ifølge Rockwool nås med stram omkostningskontrol og fortsat fokus på produktiviteten.

Rockwool påpeger, at det globale vækstbillede ved udgangen af 2022 pegede på en betydelig nedgang, hvor der også henvises til en betydelig svaghed i den europæiske byggeundersøgelse.

- Vi forventer, at det udfordrende makroøkonomiske miljø vil fortsætte i 2023 med aftagende efterspørgsel og høj usikkerhed , skriver Rockwool, der venter en fortsat stabilisering af energipriserne.

I Europa venter Rockwool en fortsat lavere efterspørgsel på de fleste markeder og især inden for boligsegmentet.

ROCKWOOL VIL FOKUSERE PÅ MARGININDVINDING OG MARKEDSANDELE

Rockwool så sidste år sin driftsmargin blive reduceret til 9,0 pct. fra 10,4 pct. i 2021, men isoleringskoncernen ønsker større fokus på marginen.

- Vi startede året med at indføre beskedne prisstigninger på de fleste markeder, men vi forventer at forfølge en mere differentieret tilgang på tværs af markedet med fokus på margingenvinding og beskyttelse af markedsandele, skriver Rockwool.

Investeringerne venter Rockwool løber op i cirka 400 mio. euro, der blandt andet skal bruges til at bygge en ny isoleringsfabrik i Frankrig samt generel vedligehold.

.\\˙ MarketWire