Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas/Jefferies: Ser byggestenene for markant indtjeningsfremgang

15/2 09:23

Vestas skuffede i sit årsregnskab i sidste uge med prognosen for 2023, hvilket har fået Jefferies til at sænke sine estimater for i år og marginalt også for 2024, men finanshuset ser lysere tider forude for vindmølleproducenten, som i 2025 ses kunne nå op omkring sit marginmål på 10 pct.

- Forbedringshistorien er fortsat intakt, selv efter en skuffende prognose for 2023. Vi ser en klar vej frem for koncernen til at overvinde de vigtigste udfordringer for rentabiliteten, skiver Jefferies.

Finanshuset fremhæver fem punkter, som skaber begrundet håb om en markant indtjeningsforbedring.

For for første peger Jefferies på inflationen, som er ved at blive deflation og som i sidste ende strømmer gennem omkostningsbasen.

Møllepriserne har derudover udviklet sig "utroligt stærkt" med nye ordrer prissat på linje med koncernens mellemlange marginmål.

Et tredje punkt er logistik og komponenters tilgængelighed, som ses blive forbedret, hvilket vil reducere forsinkelser og driftsineffektivitet.

Genåbningen i Kina efter den hårde nedlukningspolitik under covid-19 ses også være af stor vigtighed, og et femte punkt er garantihensættelser, som ses forblive på et højere niveau i historisk perspektiv, men dog ses forbedret sekventielt.

Jefferies har efter regnskabet og prognosen for 2023 fra selskabet sænket sit estimat for EBIT-marginen med 170 basispoint til 0,7 pct., hvilket er omkring midtpunktet af Vestas' prognose.

- Vi ser risici på opsiden, da det eksterne miljø forbedres i år og som følge af af noget forsigtighed i prognosen for at tage højde for potentielle uforudsete hændelser, er kunne påvirke udviklingen igen.

- Vi foretager begrænsede ændringer i vores justerede marginestimater for 2024 og 2025, hvor vi ser en bedring til omkring henholdsvis 6 og 10 procent drevet af et bedre forhold mellem pris og omkostninger, skriver Jefferies.

Finanshuset gentager anbefalingen "køb" for aktien med et kursmål på 254 kr.

Vindmølleaktien indleder onsdagens aktiehandel med et marginalt fald på 0,1 pct. til 208,10 kr.

.\\˙ MarketWire