Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ørsted bestemt ikke i smult vande endnu vurderer Berenberg

15/2 10:40

Ørsted har fået sænket sit kursmål hos børshuset Berenberg, der bestemt ikke mener, at den danske energikæmpe er i smult vande endnu efter et år, der har været præget af ineffektive prisafdækninger, forsinkelser på flagskibsprojekter og stigende omkostninger.

- I roligere energimarkeder venter vi, at investorerne vil vægte værdien af den langsigtede vækstmulighed højere, som vi ikke mener er fuldt indregnet i kursen. Men indtil der kommer større klarhed over Ørsteds nuværende pipeline, er det fortsat en kamp for at genvinde investorernes tillid, skriver Berenbergs analytiker Marc Ip Tat Kuen.

Berenberg har sænket sit kursmål til 760 kr. fra 800 kr., men fastholder dog anbefalingen "køb".

Berenberg har også sænket sine forventninger til Ørsteds præstation i år som følge af de "afdæmpede" forventninger, som Ørsted har meldt ud for 2023. Her venter det danske selskab en driftsindtjening, EBITDA, på 20-23 mia. kr. eksklusive nye partnerskabsaftaler.

- Trods de specifikke udfordringer, synes vi at ledelsens gennemsigtighed, reaktionsvillighed og beslutsomhed bliver vel modtaget, skriver Marc Ip Tat Kuen.

Han fremhæver, at Ørsted blandt andet har ændret sin afdækningspolitik, så priserne nu afdækkes i kortere tid og i mindre grad, samt at Ørsted valgte ikke at gå ind i tredje udbudsrunde i Taiwan, da udbuddet ikke levede op til selskabets finansielle krav.

Ørsted-aktien stiger onsdag formiddag 0,1 pct. til 626,50 kr. Siden årets start er aktien faldet 0,7 pct.

.\\˙ MarketWire