Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens aktier: Novo sikrede C25-plus - Bavarian blev bundprop

21/2 17:06

Bavarian Nordic trak med sit dyk tirsdag de danske aktier nedad, men stigninger til de indekstunge aktier i Novo Nordisk, Danske Bank og Nordea sikrede alligevel til sidst et spinkelt plus til C25-indekset.

Der var dog klar overvægt af faldende papirer i eliteindekset på en generelt sur aktiedag i Europa og for den sags skyld også USA.

På positivsiden var forsikringsselskaberne Tryg og Topdanmark begunstiget af løftede anbefalinger fra italienske Mediobanca, men den generelle stemning var præget af stigende markedsrenter i frygten for flere pengepolitiske stramninger fra verdens centralbanker forude.

Med til at sende renterne op var stærke PMI-tal fra eurozonen.

Det samlede indeks endte i februars foreløbige opgørelse på 52,3 mod økonomernes bud på 50,7 ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. Det var servicesektoren, der viste stærkere end ventede takter og trak det samlede tal op, mens industrisektoren skuffede en smule.

Også det tyske ZEW-indeks viste sig i februar bedre end ventet - både i forventningsdelen og vurderingen af den nuværende situation.

Samlet steg C25-indekset efter et hop til allersidst med 0,1 pct. til 1793,46.

DEFENSIVE PAPIRER OG BANKER HOLDT FANEN HØJT

Det var generelt småt med selskabsspecifikke nyheder, men ud over de makroøkonomiske offentliggørelser holdt markedet også godt øje med en imødeset tale fra Ruslands præsident, Vladimir Putin, der igen indeholdt flere skræmmende udmeldinger.

- De nøgletal, vi har fået fra Europa i dag, har været til den bedre side. Vi ligger stort set fladt i Danmark - selvfølgelig med fokus på Bavarian efter aktiesalget mandag aften, siger Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør hos Sydbank, til MarketWire.

- Der var stort fokus på Putins tale. Overordnet set falder de cykliske aktier i Europa lidt, mens de defensive ligger til den lidt bedre side, fortsætter han.

Med fremme i hele Europa var også bankpapirerne, der nød godt af de stigende renter. Herhjemme kom det til udtryk i stigninger på henholdsvis 1,5 pct. til 87,63 kr. for Nordea og 1,2 pct. til 156,85 kr. for Danske Bank.

Novo Nordisk steg uden større selskabsspecifikke nyheder som forklaring med 1,7 pct. til 1000,20 kr. Det var dermed første gang, at aktien endte over 1000 kr.

TRYG LØFTET AF HØJERE ITALIENSK ANBEFALING

Forsikringsselskabet Tryg endte øverst i eliteindekset med en stigning på 2,2 pct. til 160,25 kr.

Den kom i land efter en hævet anbefaling hos italienske Mediobanca, der har skruet op til "outperform" fra "neutral", og samtidig er kursmålet ifølge data fra Bloomberg News løftet til 190 kr. fra 175 kr.

Den italienske bank har også fået et bedre øje til Topdanmark, der ligeledes har fået løftet anbefalingen - og tilmed med to hak til "outperform" fra "underperform".

Samtidig er kursmålet her skruet markant op til 450 kr. fra 340 kr.

Topdanmark-aktien steg blandt sidepapirerne med 1,4 pct. til 374,40 kr.

Bavarian Nordic faldt omvendt med 5,1 pct. til 232,50 kr. - og læner sig dermed tæt op ad den pris på 233 kr. for de godt 7 mio. nye aktier, som selskabet har udstedt i en rettet emission og solgt mandag aften.

- 5 pct. er en mellemstor rabat, men ikke et usædvanligt stort afslag. Det ligger inden for rammerne af det normale. Måske en anelse i den høje ende, vurderer Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet, i en kommentar.

.\\˙ MarketWire