Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

MT Højgaard/CEO: 2022 var uforudsigelig - ser væksten fortsætte

23/2 10:21

- Det mest forudsigelige, man kan sige om 2022, det er, at det har været uforudsigeligt.

Det siger Henrik Mielke, der chef for entreprenørkoncernen MT Højgaard, i forbindelse med regnskabet for 2022.

- Og at det har været et svært år. Vi har jo arbejdet meget intenst i vores organisation for at nå frem til det resultat, vi fik, siger han til MarketWire.

Driftsindtjeningen blev sidste år forbedret for fjerde år i træk. Og fremgangen ses fortsætte i 2023, hvor entreprenørkoncernen venter en vækst i omsætningen på 4-10 pct.

I det netop overståede år steg omsætningen dog med hele 24 pct. i forhold til året før til 8,7 mia. kr. Driftsresultatet før særlige poster steg 60 pct. til 276 mio. kr.

- Det, som man kan se, er, at vi har haft nogle gode partnerskabsaftaler og nogle tætte samarbejdsrelationer med nogle kunder i nogle faseopdelte forløb, der har gjort, at vi har fået landet nogle gode ordrer og fået lukket dem, samtidig med at der også har været omsætning i de her partnerskaber, siger Henrik Mielke om resultaterne.

NEDGANG PÅ VEJ I BRANCHEN

MT Højgaard venter, at væksten vil fortsætte i 2023, selv om udviklingen generelt går i den modsatte retning. Decemberprognosen af DI på bygge- og anlægsbranchen spår en nedgang i bygge- og anlægsinvesteringer i 2023 på 12,5 pct. mod en stigning i 2022 på 7 pct. og 8,9 pct. året før.

- Men vi har været dygtige til at få de her større ordrer ind, der har afløb over flere år. Vi var ved årsskiftet allerede 85 pct. ordredækket - og det gør, at vi faktisk godt kan tillade os at være lidt selektive i de ordrer, der er derude, så vi kan vælge dem, der passer godt til det, vi er gode til, siger Henrik Mielke og fortsætter:

- Det gør, at vi stadigvæk kan kigge ind i en vækst - men ikke i samme grad som vi så i 2020, 2021 og også 2022. Men vi kan stadigvæk se en vækst.

MT Højgaard venter i 2023 en omsætning på 9,0-9,5 mia. kr. og et driftsresultat før særlige poster, EBIT, på 300-325 mio. kr.

STRATEGI 2025 KLAR

Den forrige strategi Bæredygtig >2022 skulle konsolidere koncernen, skabe struktur og lægge et fundament med klart definerede ansvarsområder for selskaberne.

Grundstenene er nu lagt - og den nye strategi "2025: Vi bygger på" er klar.

- Vi lægger op til, at vi har sat en retning og en ambition frem mod 2025, at bundlinjen altså skal vokse mere end toplinjen. Og det er rigtigt vigtigt for os. Derfor skal vi ikke kaste os ud i opgaver, som ikke kan bidrage til vores bundlinjen, påpeger topchefen.

.\\˙ MarketWire