Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens aviser med ISS, Novo Nordisk og Genmab

24/2 06:32

BØRSEN

DANSKE FIRMAER HAR NEDSKREVET MILLIARDER MED I RUSLAND

Danske firmaer har allerede realiseret milliardtab i Rusland. Øverst på listen over de største tabere, der har meldt deres nedskrivninger ud, står Carlsberg med 9,9 mia. kr. efterfulgt af Mærsk, der har nedskrevet 3,6 mia. kr. (Side 12)

KREDITFORSIKRING: RUSSERE ER KUN I LILLE GRAD LØBET FRA REGNINGEN

Før krigen i Ukraine havde Atradius Danmark kreditforsikret danske virksomheder for milliardbeløb. Selv om krigen har sendt skadesanmeldelser fra danske virksomheder i vejret, så er det alligevel overraskende små summer, som de har mistet på Ruslands invasion. (Side 14)

COPENHAGEN INFRASTRUCTURE PARTNERS SKYDER MILLIONER I NY KAPITALFOND

Med millioner fra Copenhagen Infrastructure Partners går ny kapitalfond efter opkøbe mindre virksomheder inden for den grønne omstilling med særlig fokus på vindsektoren. (Side 18)

ISS SER HØJ INFLATION I EN ÅRRÆKKE

Med stigende lønudgifter til 350.000 ansatte er det vitalt, at ISS lykkes med prisstigninger, siger topchef Jacob Aarup-Andersen. (Side 20)

NILFISK I HÅRD KAMP FOR AT FØLGE MED PRISSTIGNINGER

Markederne Nord- og Sydamerika var stærke for Nilfisk i 2022, hvor der var en organisk vækst på 12,5 pct. (Side 22)

GENMAB VIL UDVIDE MED NYT SYGDOMSOMRÅDE

Genmabs antistoffer har allerede vist effekt uden for cancer, og nu vil topchefen føje et nyt forretningsben til biotekselskabet. (Side 24)

DAWN HEALTHS LANDER AFTALE MED NOVARTIS

En stor aftale med giganten Novartis sætter gang i Dawn Healths digitale løsninger til medicinalindustrien. Selskabet regner med fire-fem licenskontrakter blandt de 20 største medicinalselskaber inden for det næste par år. (Side 26)

BERLINGSKE BUSINESS

UKRAINSKE FLYGTNINGE ER BLEVET TIL EN DANSK BESKÆFTIGELSESSUCCES

Den danske indsats for at få de ukrainske flygtninge i beskæftigelse er tilsyneladende lykkedes. 7000 ukrainere er kommet i arbejde i Danmark. Det svarer ifølge DA til seks ud af ti arbejdsdygtige flygtninge og betegnes som en »betydelig succes«. (Side 2-3)

PUTINS KRIG HAR ÆNDRET VERDENSØKONOMIEN

Efter et år med krig er meget forandret i den globale økonomi. Det vigtige er ikke det midlertidige farttab, men hvordan krigen har skubbet til de store tendenser i verdensøkonomien. Verden er blevet langt mere kompliceret for danske virksomheder. (Side 4-5)

NOVO NORDISKS FEDMESUCCES RAMMER DIABETESPATIENTER

Diabetespatienter kan ikke få deres medicin, efter et præparat fra Novo Nordisk er blevet så populært som slankemiddel i USA, at der er opstået stor mangel. (Side 7)

3F GØR KLAR TIL STORKONFLIKT

Hos fagbevægelsen ved man godt, at muligheden for en storkonflikt er større i år, end den har været meget længe. Balladen om store bededag, høj inflation og usikre økonomiske udsigter betyder, at de igangværende forhandlinger er de sværeste nogensinde. (Side 8)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

PENSIONSSELSKAB BEGIK FEJL: 58.000 DANSKERE BRANDBESKATTES

58.000 tidligere kunder i Pensionsdanmark brandbeskattes, fordi deres pensionsselskab i sin tid gav dem for lidt i pensionsafkast. I alt blev der i årene 2011 til 2015 udbetalt 276 mio. kr. for lidt til medlemmerne. Det rådes der bod på nu, men prisen er en skatteregning på 60 pct. (Forside, side 6-7)

ISS SLÅR ANALYTIKERNES FORVENTNINGER

Servicekoncernen ISS nåede i andet halvår af 2022 et overskud på bundlinjen, der var højere end ventet blandt analytikerne. (Side 2)

LOBBYSELSKABET GREEN POWER DENMARK ER RAMT AF VOKSEVÆRK

Med 125 ansatte og ca. 1.500 medlemsvirksomheder er Green Power Denmark en central aktør på den danske energiscene. (Side 7)

DANSKE BANKS KRISE ER AFGRUNDSDYB IFØLGE IMAGE-EKSPERT

Ringkjøbing Landbobank og Arbejdernes Landsbank har ifølge en ny undersøgelse landets bedste image blandt bankerne, mens Danske Bank halter langt efter konkurrenterne. (Side 8)

JYSK VIL ÅBNE FLERE BUTIKKER I UKRAINE

Den danske detailkoncern Jysk har i dag 83 butikker kørende i Ukraine – tre færre end før den russiske invasion – og venter at ekspandere. (Side 10-11)

DANSKE VIRKSOMHEDERS RUSSISKE EXIT ER BLEVET DYRERE OG MERE BESVÆRLIGT

Danske virksomheder har milliarder af kroner på højkant i Rusland. Og et nyt modsvar på EU’s sanktionspakke vil gøre det dyrere og muligvis sværere for dem, der vil ud af Rusland, lyder det fra flere advokater. (Side 12)

.\\˙ MarketWire