Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Rockwool falder på undersøgelse om muligt sanktionsbrud i Rusland

28/2 09:40

Aktien i Rockwool er kommet i stærk modvind fra åbningen tirsdag, hvilket flere analytikere over for MarketWire tilskriver mandagens nyhed om, at Erhvervsstyrelsen har iværksat en undersøgelse af isoleringskoncernen for at klarlægge, om EU's sanktioner mod Rusland er blevet overtrådt.

Fredag kunne Danwatch og Ekstra Bladet afsløre, at den danske koncern Rockwool har tjent millioner af kroner på, at selskabets produkter i perioden 2015 til 2020 er havnet i diverse militære projekter under det russiske forsvarsministerium.

Og mandag eftermiddag skrev Danwatch i en meddelelse, at Erhvervsstyrelsen på den baggrund nu har iværksat en undersøgelse af Rockwool for at klarlægge, om EU’s sanktioner mod Rusland er blevet overtrådt – eller om der er sket overtrædelser i forhold til dual use-reglerne. Dual use-produkter er komponenter, der både kan anvendes civilt og militært.

- Erhvervsstyrelsen kan bekræfte, at styrelsen vil undersøge de konkrete forhold nærmere, oplyser styrelsen i en mail ifølge Danwatch.

Rusland blev i 2014 ramt af en række sanktioner efter landets ulovlige annektering af Krim-halvøen. Hvis Erhvervsstyrelsen konkluderer, at der er en konkret mistanke om, at Rockwool har begået regelbrud, vil det typisk føre til en politianmeldelse.

Aktien i Rockwool ligger ved 9.40-tiden 6,6 pct. lavere i 1624 kr.

.\\˙ MarketWire