Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas indgår betinget aftale på 1,3 GW i Brasilien

1/3 06:34

Vestas har tirsdag indgået en betinget aftale på det brasilianske marked om to landvind-projekter med en samlet kapacitet på 1,3 gigawatt, GW.

Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen fra den danske vindmølleproducent tirsdag aften.

- Vestas har underskrevet en betinget aftale vedrørende to vindenergiprojeker i Brasilien med en samlet kapacitet på 1,3 GW, hedder det.

- Hvis og når projekterne udmønter sig i en fast og ubetinget ordre i henhold til Vestas' definition, vil Vestas offentliggøre dette i en selskabsmeddelelse.

Dermed blev tirsdag en ganske god dag for Vestas på ordresiden, da koncernen tidligere kunne oplyse, at den var blevet valgt som foretrukken leverandør til det 1,6 gigawatt store tyske Nordseecluster-havvindprojekt.

Det projekt, som er et joint venture mellem RWE og Northland Power, består af fire vindmølleparker, der skal opføres nord for øen Juist i den tyske del af Nordsøen.

Med forbehold for ændringer i den endelige aftale skal Vestas efter hensigten levere 104 af sine V235-15.0 MW-møller til projektet. Aftalen indeholder også en flerårig drifts- og servicekontrakt.

Installationen af havvindmøller ventes igangsat i 2026 med en idriftsættelse af første del af Nordseecluster i 2027 på 660 MW. For de resterende 900 MW er installationen ventet i 2028 og idriftsættelse i 2029. En auktion på sidstnævnte ventes at finde sted i år.

.\\˙ MarketWire