Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens aviser med Danske Bank, Nykredit og Simcorp

7/3 06:32

BØRSEN

MILLIARDERNE TRILLER IND: BANKER VENTER REKORDÅR

I Danske Bank regner topchef Carsten Egeriis med, at banken i år lander på det bedste resultat siden 2017. Optimismen går igen i hele banksektoren. Børsens kortlægning af bankernes forventninger viser, at banker og realkredit tilsammen vil tjene op til 47 mia. kr. og slå deres egen indtjeningsrekord. (Forside, side 12-13)

VIRKSOMHEDER VENDER RYGGEN TIL SPIONAGETRUSSEL

Trods advarsler om overvågning fortsætter virksomheder med at bruge Tiktok. (Side 4)

BIOTEKSELSKABET GUBRA BEKRÆFTER BØRSPLANER I KØBENHAVN

Store institutionelle investorer bakker op om Gubras børsnotering, og det var afgørende for beslutningen, siger næstformand. (Side 8)

SIMCORP VIL VÆRE VERDENS STÆRKESTE PÅ DERES FELT

En stor transformation af it-selskabet Simcorp skal via skalafordele hæve overskudsgraden. De største modstandere er de amerikanske giganter, Blackrock og State Street. (Side 10)

MILLIARDFORRETNING I BIOTEK TRUET AF LANGSOMMELIGHED I EU

Langsommeligt EU-bureaukrati kan være med til at undergrave uforløst biotekpotentiale i Danmark på 70 mia. kr. (Side 18)

RUSSISKE VIDEOAFHØRINGER KAN FORLÆNGE DANSKE BANKS HVIDVASKSAG

Trods protest tillader dommer afhøring af vidner i Rusland, Ukraine og Israel om hvidvask af milliarder i Danske Bank. (Side 20)

RENTEFØLSOMME AKTIER FØRER AN I 2023 TRODS HØJ INFLATION

De rentefølsomme vækstaktier er kommet stærkt fra start i 2023. Analytiker ser fortsat de største risici i netop denne del af markedet. (Side 21)

BERLINGSKE BUSINESS

SKATS NYE IT-SYSTEM INDDRIVER MINDRE GÆLD END DET GAMLE

I 2015 kulminerede EFI-skandalen med, at det udskældte it-system blev lagt i graven. Et nyt system blev udviklet og taget i brug i 2019. Det skulle genoprette inddrivelsen af gæld til det offentlige. Men det nye system kradser stadig mindre gæld ind end et gammelt system. (Side 2)

IT-BRANCHEN ADVARER OM LURENDE KATASTROFE I NY UDDANNELSESPLAN

Regeringens nye forslag om at forkorte kandidatuddannelserne tænder den røde alarm-lampe i den danske it-verden, som frygter, at det ender i et stort selvmål for Danmark. (Side 6)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

NYKREDIT BANK HAR DE MEST VÆRDIFULDE MEDARBEJDERE

Nykredit Bank tjente i snit 2,7 mio. kr. pr. medarbejder i 2022 – næsten 3 mio. kr. mere pr. ansat end Danske Bank. Det gør realkreditgiganten Nykredits pengeinstitut til det mest profitable målt på indtjeningskraften pr. ansat, viser en opgørelse, der sammenligner de 12 største banker. (Forside, side 10-11)

FLEST TVANGSAUKTIONER I TO ÅR

Det er blevet sværere for danskerne at få privatøkonomien til at hænge sammen, samtidig med at det ikke længere går så stærkt på boligmarkedet. (Side 2)

ENERGISELSKABER FORGYLDER MEDARBEJDERE EFTER JACKPOT

Energikoncernen Norlys bekræfter et ekstraordinært godt år i 2022 for sit energihandelsselskab, men man vil ikke ud med, hvor store bonusser det har udløst til en række udvalgte medarbejdere. Kilder fortæller om to- og trecifrede millionbeløb. (Side 6-7)

CHATROBOT HAR SENDT AKTIER I KUNSTIG INTELLIGENS PÅ HIMMELFLUGT

AI-aktierne har fået massiv medvind, efter at OpenAI’s chatrobot ChatGPT har vist verden, hvordan kunstig intelligens kan bruges i praksis. Andre aktier vil ifølge strateger vinde på den teknologiske fremdrift. (Side 8)

OPTIMISMEN HOLDER SKANSEN I STORE DELE AF DET DANSKE ERHVERVSLIV

En ny rundspørge viser, at krisestemningen ikke har bidt sig fast i hele det danske erhvervsliv. (Side 11)

JAPANSKE AKTIER KAN FÅ ET BOOST I ÅR

Den japanske økonomi og de indenlandske finansmarkeder har været dybfrosne i mange år, men nu bevæger finansmarkedet sig i det mindste. (Side 14)

.\\˙ MarketWire