Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Elbil-eksplosionen sender Delta til tops på børsen i Bangkok

7/3 06:34

Det thailandske datterselskab af taiwanesisk konglomerat, Delta Electronics, kapitaliserer på det globale boom i elkøretøjer.

Koncernen, der producerer strømstyring til skiftende strømforsyninger, Elbil-opladere og konvertere til solceller, har overhalet de traditionelle lokale mega-selskaber som cementkoncernen Siam Cement, olieselskabet PTT og telekoncernen AIS og er blevet det mest værdifulde selskab på børsen i Bangkok.

Aktien i Delta Electronics Thailand er steget så markant, at det nu er mere værd end dets taiwanske moderselskab, hvilket udløser frygt for overvurdering på trods af de lyse udsigter for virksomheden.

I det forløbne år er Delta Thailand-aktien steget 163 pct. og overskredet 1000 baht per aktie for første gang i sidste uge. Markedsværdien er nu 1217 mia baht (35,2 mia. dollar) på børsen i Bangkok, mens moderselskabets markedsværdi er 785,8 mia. taiwan dollar (25,7 mia. dollar) på børsen i Taipei.

Allerede i januar blev Delta Electronics Thailand Bangkok-børsens største virksomhed målt på markedsværdi.

Interessen for Delta Electronics Thailand skyldes virksomhedens planer om at fordoble Elbil-forrretningen over det næste år, hvor elbil-producenter som BYD, Great Wall Motor og Tesla alle er i gang med produktion eller investeringer i bilfabrikker i Thailand.

Virksomheden har et forspring med at levere komponenter til elektriske og hybridkøretøjer, efter at have gået ind på elbil-markedet med strømkonvertere inden pandemien ramte, med det langsigtede mål at levere komplette motorenheder, der styrer hastighed og drejningsmoment i elektrisk biler.

.\\˙ MarketWire