Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danske Bank kommenterer obligationstab: "Vi følger almindelig praksis"

13/3 12:08

Danske Bank er i vælten mandag efter skriverier i Børsen om, at banken har et stor urealiseret kurstab på en obligationsbeholdning på mange milliarder kr., og at banken dermed følger en regnskabsmæssig praksis, som også den nu krakkede Silicon Valley Bank i USA fulgte.

Ifølge Danske Bank er der dog tale om en "almindelig praksis", som mange europæiske banker følger.

- Vi har en meget omfattende og transparent finansiel rapportering, hvor vi gør alle væsentlige informationer tilgængelige for vores interessenter. Faktum er, at vi som en del af vores forretningsmodel benytter obligationer til risikostyringen af den renterisiko, der er forbundet med vores ind- og udlån, siger Christoffer Møllenbach, ansvarlig for Group Finance i Danske Bank, i en kommentar til artiklen.

Han forklarer videre, at ind- og udlån generelt er bogført til amortiseret kostpris, og for at give et retvisende billede i regnskabet bogføres afdækningsporteføljen også til amortiseret kostpris.

- Det er almindelig praksis på tværs af mange banker i Europa, og i Danmark indregner eksempelvis flere større danske banker obligationer til amortiseret kostpris.

- Vi oplyser dette i vores regnskab, inklusive den udvikling, der er sket i 2022. Og vi gør det på nøjagtig samme facon, som når vi tidligere år har set ganske markante urealiserede gevinster, siger Christoffer Møllenbach, ansvarlig for Group Finance i Danske Bank.

Ved udgangen af 2022 ejede Danske Bank obligationer for knap 152 mia. kr., som ikke er bogført til markedsværdien, fordi banken agter at beholde obligationerne til udløb. Hvis man så på markedsværdien, så var de kun lige godt 140 mia. kr. værd, skriver Børsen mandag.

- De 12 mia. kr. er rigtige penge, der er tabt. Havde disse obligationer været bogført til markedsværdi, ville indtjening før skat have været 11,5 mia. kr. lavere i 2022, og den sidste halve milliard ville være bogført i tidligere år. Nu vil de 12 mia. kr. i stedet materialisere sig som lavere fremtidig indtjening, siger Børsens finanskommentator, Per Grønborg.

Danske Bank aktien falder mandag 6 pct. til 146 kr. efter et fald i fredags på 4,6 pct.

.\\˙ MarketWire