Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Credit Suisse finder svaghed i regnskaber og sender renten i sving

14/3 08:23

Credit Suisse, der i sidste uge måtte udskyde sin årsrapport efter et opkald fra de amerikanske børsmyndigheder, har nu fundet en række svagheder i sin rapportering.

Det meddeler banken i sit årsregnskab, der er offentliggjort tirsdag morgen, og nyheden har efterfølgende skabt svingninger på et i forvejen nervøst obligationsmarked.

- Koncernens interne kontrol med den finansielle rapportering var ikke effektiv, skriver banken ifølge Bloomberg News.

- Ledelsen har også konkluderet af vores oplysningskontrol og -procedurer ikke var effektive, hedder det videre.

Banken blev i sidste uge nødt til at udskyde sit årsregnskab, da den modtog et sent opkald 8. marts fra det amerikanske børstilsyn, SEC.

Svaghederne relaterer sig ifølge Credit Suisse til udarbejdelsen og vedligeholdelsen af en effektiv risikovurdering, og der er nu igangsat en plan for at rette op på det.

Årsregnskabet bekræfter de foreløbige tal, der blev meldt ud 9. februar.

RENTEN I SVINGNINGER

Udmeldingen lander i et yderst nervøst marked, hvor investorerne holder øje med ethvert tegn på, at den finansielle sektor kan være i mere fundamentale problemer oven på kollapset i den amerikanske tech-bank Silicon Valley Bank.

I minutterne umiddelbart efter offentliggørelsen af Credit Suisses årsrapport faldt renten på den toårige amerikanske statsobligation mere end 30 basispoint til 3,82 pct. Den er efterfølgende kravlet op igen og ligger ved 8.15-tiden på 3,97 pct.

.\\˙ MarketWire