Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Sydbank/Danske: Ser endnu en opjustering senere i 2023

17/3 09:16

En stærk udvikling i nettorenteindtægterne ventes at bane vejen for endnu en opjustering fra Sydbank senere på året.

Det skriver analytikere fra Danske Bank efter onsdagens store opjustering fra Sydbank på 20 pct. til et nettoresultat på 2,3-2,6 mia. kr.

- På dagen hvor europæiske banker faldt 9 pct. på markedsstress, hævede Sydbank sin prognose for 2023 med 20 pct. Mens opjusteringen var ventet, så venter vi, at en meget stærk trend for nettorenteindtægterne vil bane vejen for endnu en opjustering senere i 2023, skriver Danske Banks analytikere Asbjørn Nicholas Mørk og Andreas Hakansson i et notat.

Danske Bank-analytikerne fastholder en købsanbefaling for aktien med et kursmål på 450 kr. efter opjusteringen.

De estimerer, at Sydbank kommer ud af 2023 med et overskud på 2,7 mia. kr., hvilket 7 pct. over konsensusforventningerne blandt alle analytikerne.

Sydbank-aktien fremhæves som en "sikker havn" i den nuværende miljø, mens eneste bekymring er, at volitaliteten på obligationsmarkedet kan udskyde bankens planlagte udstedelse af tier-2-kernekapital - og dermed også tilbagekøb af egne aktier i 2023.

Fredag ved 9.10-tiden ligger Sydbank-aktien 1,8 pct. højere i 323,60 kr., men før opjusteringen onsdag lå aktien i 331,80 kr.

.\\˙ MarketWire