Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/åbning: GN i solid optur efterfulgt af Mærsk i grønt marked

17/3 09:27

GN-aktien er fredag morgen blæst til toppen af C25-indekset uden selskabsnyt, hvor Mærsk-aktierne ligger med fremme efter den første stigning til SCFI-indekset efter ni uger i træk med fald.

GN-aktien er med et plus på 8,6 pct. i 155,10 kr. at finde helt i toppen af C25-indekset, der åbner med et plus på 1,2 pct. i 1741,10.

GN afblæste tirsdag eftermiddag sin kapitalforhøjelse på 7 mia. kr. mindre end et døgn før forslaget stod til afstemning på onsdagens generalforsamling.

Det altoverskyggende emne ventes ligesom den seneste uge fortsat at være banker, hvor regionale banker i USA ifølge investeringsstrateg Oskar Barner Bernhardtsen fra Saxo Bank har været noget af det mest volatile man har kunnet handle:

- Derfor holder jeg stadig meget øje med enkelte banker som f.eks. US Bancorp og First Republic Bank, samt den store amerikanske børsmægler Charles Schwab, for at få en indikation på, om panikken går den ene eller den anden vej, skriver Oskar Barner Bernhardtsen i sin morgenkommentar.

Torsdag aften var særdeles positiv for de amerikanske teknologiaktier med et plus på 2,5 pct. til Nasdaq-indekset, hvilket investeringsstrategen forklarer med, at flere fonde globalt har undervægt i teknologi, men overvægt banker - særligt i Europa.

- Derfor hører vi på vandrørene, at der fortsat er investeringer, der bliver taget fra bankaktier og sat ind i teknologiaktier, som lige nu bliver set som en sikker havn, skriver Oskar Barner Bernhardtsen.

Torsdag aften fik First Republic Bank yderligere likviditetstilsagn på 34 mia. dollar af en række amerikanske storbanker, hvilket har reduceret bankbekymringerne en smule.

Herhjemme er den positive stemning fredag morgen bredt forankret med en stigning på 2,1 pct. til 490,10 kr. for Jyske Bank og 2,0 pct. til 143,35 kr. for Danske Bank. It-selskabet Netcompany løftes 1,9 pct. til 241,20 kr.

CARLSBERG OG ISS FORTSAT I FOKUS EFTER CHEFVANDRING

Carlsberg og ISS vil fortsat være i søgelyset efter meldingen torsdag eftermiddag om, at bryggerigiganten vil overtage serviceselskabets topchef.

Meldingen om, at Jacob Aarup- Andersen bliver topchef i bryggerigiganten, tog også investorerne på sengen, idet de ved lukketid havde handlet Carlsberg 4,3 pct. højere, mens ISS modsat blev handlet 7,0 pct. lavere

Fredag falder Carlsberg med 0,8 pct. til 1015,50 kr. og ISS løftes 1 pct. til 129,80 kr.

Fredag vil der være teknisk pres på Pandora og DSV, der handles eksklusive udbytterettighed på henholdsvis 16 kr. og 6,50 kr. per aktie.

DSV kan sammen med transportsektoren generelt også tage bestik af en solid stigning til Fedex, der steg 11,5 pct. i det amerikanske eftermarked, efter at pakkepostkureren opjusterede sine indtjeningsforventninger.

Fedex har hævet priserne for levering, men opjusteringen er også tilskrevet omkostningsreduktion.

Pandora falder 6,80 kr. eller 1,1 pct. til 608,20 kr. kr. og DSV løftes 15 kr. eller 1,2 pct. til 1275 kr.

Mærsk-investorerne kan se spotpriserne på global containerfragt målt på SCFI-spotrateindekset stige for første gang efter ni uger med uafbrudt fald.

I denne uge er rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der måler spotpriserne på containerfragt fra Shanghai til en række destinationer verden over, steget 0,3 pct. til 909,72 point efter ni uger med faldende indeks.

Mærsks B-aktie løftes 3,2 pct. til 16.335 kr.

NOVOS FEDMEMIDDEL KAN BLIVE RAMT AF NYE MEDICARE-RETNINGSLINJER

Den amerikanske regerings nye retningslinjer for den offentlige sundhedssikring vil gruppere medicin med samme virkningsmiddel i prisforhandlingerne med medicinalvirksomhederne.

Det risikerer at ramme Novo Nordisks fedmemiddel Wegovy, da det er baseret på virkemidlet Semaglutid, ligesom diabetesmidlet Ozempic; som er blandt de midler, hvis pris der forhandles om.

Novo Nordisk-aktien kommer med et plus på 0,7 pct. til 980,30 kr. lidt igen efter et fald på 2,0 pct. torsdag.

Novo har også fået hævet sit kursmål til 1175 kr. fra 1075 kr. af Danske Bank.

Torm har fået hævet sit kursmål til 288,28 kr. fra 266,78 kr. af børshuset Evercore og yderligere har Pareto løftet sit kursmål for tankrederiaktien til 300 kr. fra 234 kr.

Kursmålet løftes, efter at rederiet torsdag fremlagde et overordentligt stærkt årsregnskab for 2022 og forventninger om endnu et stærkere 2023.

Regnskabet blev belønnet med en fremgang på 5,9 pct. og fremgangen fortsætter fredag med et plus på 2,9 pct. til 248,20 kr.


.\\˙ MarketWire