Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/middag: Problemerne fortsætter for bankerne på rød børsdag

17/3 18:14

Der er fredag lagt op til et sløjt punktum for en begivenhedsrig uge på det amerikanske aktiemarked, hvor tre bankkollaps i sidste uge har holdt investorerne på tæerne de fleste børsdage.

Fredag middag New York-tid er amerikanske regionalbank First Republic Bank atter på hælene.

Banken har meddelt, at den sløjfer udbyttet, og det har fået investorerne til igen at trække sig, efter at bankaktien ellers steg en del torsdag, da en række storbanker kastede en ekstra livline i form af 30 mia. dollar i bankindskud.

Status på indeksniveau er ved middagstid et minus på 1,1 pct. til S&P 500-indekset. Over ugen er indekset dog steget med 1,4 pct.

Dow Jones-indekset falder 1 pct., mens Nasdaq-indekset taber 0,7 pct.

BANKINDEKS DRATTER 2 PCT.

Blandt de øvrige banker taber Pacwest Bancorp over 14 pct., og Western Alliance dykker næsten 18 pct.

De store banker som JPMorgan, Citigroup og Wells Fargo er også i modvind, men nøjes med dyk på 3-3,6 pct.

- Bankindskud trækkes i stor stil ud af regionale banker som First Republic og sættes ind i store banker, som så træder hjælpende til, ved at sætte pengene tilbage. Men det løser ikke problemet, vurderer Thomas Hayes, bestyrelsesformand for børshuset Great Hill Capital, over for Reuters.

Han peger på, at pengene bare går i ring, og at problemet derfor genopstår.

- Indtil du stopper indskuddene i at flygte ud af regionalbankerne og ind i de systemisk vigtige banker, der er for store til at gå ned, så betyder det ikke noget, hvor mange penge, der lægges i spanden, mener Thomas Hayes.

I Europa fik Credit Suisse fik sent onsdag lovning på at kunne låne op til 50 mia. schweizerfranc af den schweiziske centralbank. Credit Suisse, der også er noteret i USA, falder dog 6,9 pct. fredag.

Desuden ligger S&P's bankindeks 4 pct. lavere og er faldet næsten 11 pct. i løbet af ugen og 21 pct. over to uger.

FEDEX TIL VEJRS EFTER OPJUSTERING

Blandt fredagens positive islæt er logistik og pakkekæmpen Fedex, der stiger oven på et stærkt regnskab for tredje kvartal med tilhørende opjustering.

Fedex-aktien stiger 8,7 pct. og udbygger fremgangen oven på en stigning torsdag på 4,5 pct.

Fedex venter nu i det forskudte regnskabsår 2022/23 et justeret resultat per aktie på 14,60-15,20 dollar mod tidligere ventet 13-14 dollar. Det er samtidig markant højere end konsensus blandt analytikerne på 13,57 dollar per aktie ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

I tredje kvartal leverede Fedex en justeret indtjening per aktie på 3,41 dollar, hvilket også klart oversteg analytikerkonsensus på 2,71 dollar.

US STEEL LØFTES AF OPJUSTERING

US Steel stiger desuden med 0,3 pct.

Det sker, efter at selskabet har fået ros fra et par analysehuse efter at have givet forventninger til første kvartal, der ifølge Bloomberg News var markant bedre end ventet.

Selskabet venter et ordinært driftsresultat (EBITDA) på 375 mio. dollar mod tidligere knap 305 mio. dollar. Det ordinære overskud per aktien ventes at ende på 58-63 cent mod ventet 18 cent.

Warner Bros Discovery stiger med 1,2 pct.

Analytikere hos Wells Fargo og Wolfe Research har løftet anbefalingen. Wells Fargo fremhæver samtidig, at aktien er undervurderet sammenlignet med tilsvarende selskaber.

.\\˙ MarketWire