Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

UBS/Morningstar: Bør drage fordel af Credit Suisse-overtagelsen

20/3 09:33

For en uge siden ville et opkøb af Credit Suisse for 3 mia. dollar have virket som en fantastisk aftale for UBS. Meget kan imidlertid ske på en uge, og nu står det mindre klart, efter at Credit Suisse formentlig oplevede betydelige nettoudstrømninger af klientaktiver i sidste uge, hvilket udhulede indtægtsgrundlaget.

Det skriver analytiker Johann Scholtz fra Morningstar i et notat efter weekendens begivenheder, hvor UBS med opbakning fra de schweiziske myndigheder endte med at overtage den kriseramte bank.

- Vi mener dog, at UBS kan skabe værdi fra opkøbet. Det er i en meget bedre position til at gennemføre en radikal omstrukturering af Credit Suisses forretning, end Credit Suisse var, skriver Johann Scholtz.

Han estimerer, at UBS' sparemål for 2027 vil medføre en reduktion af Credit Suisses justerede driftsudgifter i 2022 på omkring 60 pct.

STORE UDGIFTER TIL OMSTRUKTURERING

- Der vil være betydelige omkostninger knyttet til omstruktureringen, men UBS er bedre placeret end Credit Suisse til at absorbere dette. Udfordringen for UBS bliver at holde indtægtsnedgangen på et minimum i løbet af omstruktureringsperioden, skriver Morningstar-analytikeren.

De schweiziske tilsynsmyndigheder nedskrev værdien af yderligere tier 1 eller AT1-kernekapital på Credit Suisses balance for 16 mia. schweizerfranc til nul. Det kalder analytikeren for et overraskende træk, og giver UBS yderligere kapital til at absorbere nedskrivninger og omstruktureringsomkostninger.

- Derudover vil de schweiziske myndigheder yde yderligere 9 milliarder schweizerfranc i "donwside" beskyttelse. Den samlede beskyttelse på 25 mia. schweizerfranc plus, om nødvendigt, likviditetsstøtte fra den schweiziske centralbank skulle forhåbentlig sikre, at UBS' fundingomkostninger holder sig i ro, skriver Johann Scholtz.

Han betegner endvidere suspensionen af UBS' aktietilbagekøbsprogram som negativ, men givet de nuværende markedsforhold kunne det have været suspenderet uanset transaktionen.

AKTIONÆRER LIDER STORE TAB

Som led i aftalen modtager Credit Suisse-aktionærerne 1 aktie i UBS for 22,48 aktier i Credit Suisse. Det svarer ifølge UBS til en pris på 0,76 schweizerfranc, eller 3 mia. schweizerfranc.

Mandag morgen er aktien i Credit Suisses åbnet 63 pct. lavere, og UBS falder 13 pct. fra start, mens den øvrige banksektor i Europa også lider store kurstab på deres aktier.

- Credit Suisse-aktionærer vil føle sig ramte, men at redde i det mindste noget er det bedste resultat under de nuværende omstændigheder. Ifølge Financial Times tabte Credit Suisse dagligt indskud for 10 mia. schweizerfranc.

- På trods af likviditetsstøtten fra den schweiziske centralbank og Credit Suisses tidligere solide likviditetsposition var dens levedygtighed som en "going concern" klart truet. Nedskrivningen af AT1-kapitalen bekræfter, at aktionærerne var heldige ikke at få udslettet deres værdier helt. I teorien bør AT1-kapital stå højere i kreditorrækken end fælles egenkapital, skriver Johann Scholtz.

.\\˙ MarketWire