Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Defensive aktier trækker C25 i grønt trods finansuro

20/3 11:21

En kæmperabat i salget af Credit Suisse til UBS samt en nedskrivning af nogle obligationer skabt indledningsvist frygt på finansmarkederne mandag morgen, men ved middagstid er stemningen forbedret og herhjemme har soldie plusser til de defensive aktier trukket eliteindekset i plus.

Det danske C25-indeks ligger ved 11.15-tiden mandag med et plus på 0,4 pct. i 1711,50 og dermed er indekset kommet godt igen efter et fald på knap 2 pct. tidligere mandag.

- Hovedfokus i aktiemarkederne er stadig på bankerne. Umiddelbart var jeg lidt overrasket over, at det var så rødt fra start, men det skyldtes, at obligationsejerne i Credit Suisse blev presset ud, siger Ole Kjær Jensen, afdelingsdirektør i Sydbank, til MarketWire.

Bankerne ligger blandt de hårdest ramte mandag med fald på 2,2 pct. til 136,60 kr. til Danske Bank og 1,6 pct. til 461,40 kr. til Jyske Bank.

Markedsdeltagerne begynder at blive mere nervøse og kigge efter andre banker, der kan være usikre, forklarer Sydbanks afdelingschef, der dog pointerer, at de nordiske banker er nogenlunde sikre.

De voldsomme udsving i banksektoren i særligt USA er sket på rekordtid, og over de seneste ti dage er tre amerikanske banker bukket under, ligesom der har været voldsom uro om Credit Suisse i Schweiz, som søndag til slut blev overtaget af branchefællen UBS for omkring 22,7 mia. kr.

Overtagelsen er sket til markant rabat på omkring 33 mia. kr. i forhold til lukkekursen fredag, og samtidig står obligationsejerne af typen AT1 i Credit Suisse til et enormt tab.

DEFENSIVE AKTIER AGERER SIKKER HAVN

De defensive papirer er i høj kurs mandag, da de agerer sikker havn for uvejret i blandt andet bankaktierne. Yderligere får de også medvind af markante rentefald, der gør obligationer som alternativ mindre attraktive.

Chr. Hansen stiger 3,2 pct. til 510,40 kr. og Novozymes, der er i gang med at fusionere med førstnævnte, ligger med et plus på 2,3 pct. i 346,40 kr.

Ørsted, der også er rentefølsom, stiger 1,5 pct. til 566,50 kr., mens Novo Nordisk løftes 1,4 pct. til 991,50 kr.

Her har sidstnævnte dog også fået løftet sit kursmål til 1150 kr. fra 1050 kr. af Nordea, der har gentaget anbefalingen "køb".

MÆRSK SÆLGER SUPPLY SERVICE TIL EGET HOLDING-SELSKAB

Efter mange års forgæves forsøg på at skille sig af med Maersk Supply Service har A.P. Møller-Mærsk fundet en løsning.

Selskabet bliver solgt for 685 mio. dollar til ejerfonden A.P. Møller-Holding, der også sidder på en stor del af aktierne i Maersk-koncernen.

Mærsks B-aktie taber 1,8 pct. til 15.740 kr., efter at Citigroup også har sænket sit kursmål for aktien til 10.200 kr. fra 11.000 kr. med en gentaget salgsanbefaling.

MERE ANALYSENYT

Efter de sidste uges kursfald i ISS løfter Kepler Cheuvreux anbefalingen af aktien til "hold" fra "reducer". Kursmålet er uændret 145 kr.

ISS-aktien faldt i sidste uge fra 146,3 kr. til godt 130 kr., hvor en del af kursfaldet skal tilskrives, at aministrerende direktør Jacob Aarup-Andersen forlader selskabet til fordel for Carlsberg.

ISS-aktien stiger mandag 0,4 pct. til 130,50 kr.

Vindmølleproducenten Vestas har fået indledt analysedækning af Haitong International fra Hongkong med den positive anbefaling "outperform" og et kursmål på 300 kr. Vestas-aktien løftes 0,1 pct. til 190,44 kr.

Royal Unibrew har af Morgan Stanley fået løftet sin anbefaling til "ligevægt" fra "undervægt" og lagt 10 pct. oven i kursmålet, der nu er 550 kr.

Unibrew-aktien stiger 1,3 pct. til 561,70 kr.

.\\˙ MarketWire