Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Valuta: Yen styrket af sikker havns-bud efter Credit Suisse-redning

20/3 15:51

Den amerikanske dollar taber terræn mandag, hvor den over for japanske yen falder til det svageste niveau i en måned, da investorerne søger i sikker havn i den japanske valuta som følge af nervøsitet over UBS' store rabat ved overtagelsen af den pressede kollega Credit Suisse.

I henhold til aftalen vil indehavere af såkaldte supplerende tier 1-obligationer (AT1) i Credit Suisse være de store tabere, da værdien af obligationen nedskrives til nul.

Det gjorde ifølge Reuters nogle af indehaverne af gælden vrede. De troede, at de ville være bedre beskyttet end aktionærer, og det gjorde også investorer i andre bankers AT1-obligationer nervøse.

- Den umiddelbare bekymring er nu, at AT1-obligationer blev fuldstændigt nedskrevet, hvilket er i strid med konventionen, fordi aktieejere formodes at have højere risiko end obligationsejere, siger Alvin Tan, valutachefstrateg hos RBC Capital Markets, ifølge Reuters.

- Det er foruroligende for mange investorer, siger valutachefstrategen.

Den amerikanske dollar er også presset af et fald til den toårige amerikanske statsrente, der taber 4 basispoint til 3,89 sammenlignet med niveauet fredag eftermiddag.

De svækkede renter er med til at styrke den japanske yen, der ifølge Alvin Tan er den mest sikre valutahavn. Dollar ligger mandag eftermiddag i 131,64 yen mod 132,05 yen fredag eftermiddag.

Samtidig styrkes euro til 1,0722 dollar mod 1,0645 dollar fredag eftermiddag.

Fokus vil i denne uge være rettet mod rentemeldingen onsdag aften fra den amerikanske centralbank.

.\\˙ MarketWire