Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ambu/Sydbank: Spændende hvordan overvejelse om aktiesalg modtages

21/3 09:00

Det skal blive spændende se, hvordan markedet modtager en mindre kovending i Ambu, i form af at selskabet nu overvejer om en mindre kapitalforhøjelse.

Det vurderer senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen forud for åbningen, efter at Ambu har præsenteret nye langsigtede mål og planer om et muligt aktiesalg på op til 5 pct. af aktiekapitalen forud for sin kapitalmarkedsdag tirsdag.

Ender Ambu med at gennemføre kapitalforhøjelse på 5 pct. af B-aktiekapitalen vil det kunne rejse lidt over 1,1 mia. kr. beregnet på baggrund af mandagens lukkekurs på 102,35 kr.

- Man har egentlig tidligere indikeret, at man ikke havde behov for en kapitaludvidelse, men nu indikerer man et aktiesalg, om end et mindre et i mine øjne. Men det skal blive ganske spændende at se, hvordan aktionærerne tager imod det, siger Søren Løntoft Hansen til MarketWire.

Han peger på, at det måske kan give lidt skår i glæden.

Til gengæld bekræfter Ambus nye langsigtede vækst- og indtjeningsmål analytikernes estimater for de kommende år.

- Og det bør give anledning til en form for lettelsens suk hos investorerne, siger Søren Løntoft Hansen.

Ambus seneste år har således været magre, og EBIT-margin før særlige poster ventes i år at lande på bare 3-5 pct.

Inden for de kommende fem år venter Ambu at forbedre sin EBIT-margin før særlige poster til omkring 20 pct.

Inden for de kommende to år vil Ambu desuden nå en EBIT-margin før særlige poster på over 10 pct. Det er nogenlunde på linje med konsensus, der peger på en margin på 9,9 pct. næste regnskabsår og 12,7 pct. i 2024/25.

De langsigtede vækstmål lyder på en årlig gennemsnitlig organisk vækst på over 10 pct. over fem år frem til regnskabsåret 2027/28.

Ambus vækstben, Endoscopy Solutions, der laver engangsendoskoper til kikkertundersøgelser, ventes i perioden at vokse med 15-20 pct. årligt i gennemsnit.

Det skal ske i et marked for engangsendoskopi, der ventes at vokse til 15-20 mia. kr. om fem år fra estimeret omkring 5 mia. kr. i dag, oplyser Ambu.

Og vækstmålet for endoskopiforretningen er formentlig sat med henblik på ikke at skuffe aktiemarkedet efter adskillige nedjusteringer i de seneste år, vurderer Søren Løntoft Hansen.

- De spiller nok lidt sikkert, i forhold til at de ikke senere må sænke estimaterne om et halvt eller helt år, vurderer Sydbank-analytikeren.

.\\˙ MarketWire