Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ambu/DNB: Uventet kapitaludvidelse lægger pres på aktien

21/3 09:56

Ambu-aktien falder 3,3 pct. til 99 kr. i tirsdagens ellers positive aktiemarked, efter at endoskopkoncernen har flaget for en uventet kapitaludvidelse.

- Det er primært kapitaludvidelsen, aktien falder på. Der er måske også nogle af målene, der er lidt vagt formuleret, vurderer DNB-analytiker Jesper Ingildsen over for MarketWire.

Ambu flager i forbindelse med medicoselskabets kapitalmarkedsdag tirsdag for en mulig kapitalforhøjelse på 5 pct. af B-aktiekapitalen.

- Det var ikke lige det, vi havde regnet med. Da de fik ny finansdirektør, sagde de, at det ville de ikke gøre. Så det er lidt at gå tilbage på deres ord, siger DNB's analytiker.

- Det er ikke den største kapitaludvidelse. Det er ikke det, der er overvældende. Det er mere kommunikationen omkring det, fortsætter han.

Ambu har tidligere stået meget klart på, at selskabet ikke ville lave nogen kapitaludvidelse.

- Hvis de dengang havde sagt, at de ville lave en lille kapitaludvidelse, så tror jeg, at det ville være modtaget positivt. Når de nu kommer på bagkant og laver en alligevel, så bliver det nok modtaget lidt mere negativt, end det ellers ville have gjort, vurderer Jesper Ingildsen.

Ambu er tirsdag morgen også kommet med nye langsigtede mål, der i det store hele lander på linje med konsensus i markedet.

- På den korte bane er de måske lidt under, men på den lange bane er de måske lidt over, siger Jesper Ingildsen.

.\\˙ MarketWire