Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Kreditkrise har afløst inflation som kapitalforvalternes største frygt

21/3 10:33

De amerikanske kapitalforvaltere ser ikke længere den vedvarende høje inflation som den største risiko for markederne - nu er det i stedet en systemisk kreditkrise, der spøger.

Det viser en global rundspørge blandt 212 kapitalforvaltere med samlet 548 mia. dollar under forvaltning foretaget af Bank of America.

Her svarer 31 pct. ifølge Bloomberg News, at en systemisk "kreditbegivenhed" er den største risiko i øjeblikket. En kreditbegivenhed opstår, når en låntager ikke længere er i stand til vedligeholde sin gæld.

Den mest sandsynlige katalysator for en kreditbegivenhed er ifølge rundspørgen "skyggebankvirksomhed" - altså kreditformidling uden for banksektoren - efterfulgt af virksomhedsgæld og dernæst boligmarkedet.

Det skal dog tages med i ligningen, at rundspørgen er udført i perioden 10. til 16. marts - altså mens de amerikanske amerikanske banker Silicon Valley Bank og Signature Bank var ved at kollapse, og før Credit Suisse for alvor kom i problemer efter en længerevarende tillidskrise mellem banken og dens kunder.

Sidenhen er der faldet mere ro på markederne, efter at de amerikanske myndigheder sikrede indskydernes penge hos Silicon Valley Bank og Signature Bank, og Credit Suisse efterfølgende blev overtaget af UBS.

.\\˙ MarketWire