Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens aviser med Ambu, Chr. Hansen og Dagrofa

23/3 06:32

BØRSEN

TOPCHEFER I DILEMMA: MEDARBEJDERNE VIL ARBEJDE MINDRE

Hver fjerde danske medarbejder arbejder på deltid, og flere drømmer om at skrue ned for tiden på jobbet og op for fritiden. Men samtidig råber virksomheder og samfund på flere hænder. (Forside, side 4-5)

USA’S CENTRALBANK HÆVER RENTEN TRODS FINANSIEL URO

Federal Reserve hæver atter renten og fortsætter dermed kampen mod inflationen. Det sker på et tidspunkt, hvor finansiel uro er på dagsordenen i USA. (Side 2)

IVÆRKSÆTTERE KASTER 370 MIO. KR. I NY FOND TRODS ØKONOMISK URO

En række af Danmarks mest kendte iværksættere har skudt penge i en ny venturefond. Den er ledet af en fransk ventureveteran, der kender det danske vækstlag særdeles godt. (Side 6)

DAGROFAS SALG ER PÅ 19 MIA. MED UNDER 1 PCT I OVERSKUD

Det er lykkedes at stoppe tabene i Dagrofa, der nu har leveret overskud i to år. Nu er fokus på at øge indtjeningen yderligere. (Side 7)

PENGEJAGT BARBERER MILLIARDER AF LUNARS VÆRDI PÅ ET ÅR

For kun et år siden var Lunars værdi angiveligt over 13 mia. kr. Men investorerne skyder nu penge ind til en langt lavere kurs. (Side 11)

OVERENSKOMSTER TÆT PÅ MÅL: NU SKAL MEDLEMMER STEMME

Nu er det op til lønmodtagerne at beslutte, om der skal stemmes ja eller nej til overenskomstresultatet. Et nej vil udløse en storkonflikt. (Side 16)

CHR. HANSEN MENER EU ER BAGUD I GLOBAL KAPPESTRID

Bureaukrati og alt for lange ventetider koster på konkurrenceevnen, lyder det fra fødevareingrediensgiganten Chr. Hansen. (Side 17)

AMBU MANGLER ACCEPT AF AKTIEUDVIDELSE FRA INVESTORER

Nye finansielle mål og en mulig kapitaludvidelse blev serveret for investorerne på Ambus kapitalmarkedsdag. (Side 20)

BANKURO SENDER GULDPRISEN MOD REKORDKURS

Investorer har under uroen på finansmarkederne søgt tilflugt i guld, der nærmer sig tidligere rekordniveauer. (Side 21)

BERLINGSKE BUSINESS

BRILLEFOND SVIGTEDE LOVKRAV VED INTERNE MILLIONHYRINGER

Synoptik hyrede egne bestyrelsesmedlemmers virksomheder til interne opgaver for millioner og afviste, at det var problematisk. Synoptik-Fondens redegørelse til Erhvervsstyrelsens fondstilsyn kaldes for "pinlig". (Forside, side 4-5)

USAS CENTRALBANK HÆVER RENTEN TRODS USIKKERHED OM BANKERNE

Finansmarkedet har været usædvanligt meget i tvivl om, hvad den amerikanske centralbank ville gøre til sit rentemøde onsdag. Banken satte renten op med 0,25 pct.point for at bekæmpe inflationen, men udtrykte usikkerhed om, hvor meget renten yderligere skal sættes op. (Side 6)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

RATINGBUREAUER I MODVIND EFTER DEN SENESTE BANKURO

De store kreditvurderingsbureauer som Moody's, Standard & Poor's og Fitch, som fejlede under finanskrisen, er under angreb for igen at have sovet i timen. Bureauerne, som investorer læner sig kraftigt op ad, så ikke udfordringerne ved rentestigningerne. (Forside, side 6-7)

FINANSMARKEDERNE ÅNDER LETTET OP: USA HÆVER RENTEN

Den amerikanske centralbank balancerer på en knivsæg i øjeblikket, men satte alligevel styringsrenten op med 0,25 pct.-point. En forhøjelse på dette niveau var ventet, og dermed kan aktørerne på de finansielle markeder ånde lettet op. (Side 7)

GRUNDFOS-FONDEN FÅR NY FORMAND

Flemming Konradsen, professor og vicepræsident i Novo Nordisk Fonden, er ny formand i Poul Due Jensens Fond, der ejer 88 pct. af pumpegiganten Grundfos. (Side 12)

DAGROFA TABER PÅ SUPERMARKEDER – OG VINDER PÅ SALG TIL RESTAURANTER

Dagligvarekoncernen Dagrofa fik trods et år med store udfordringer overskud i 2022. Årets indtjening er dog især hentet fra andre salgsben end koncernens egne detailkæder. (Side 14)

STIGENDE GEOPOLITISK RISIKO I DEN NYE KINA-USA-VERDENSORDEN

Den tiltagende geopolitiske konkurrence mellem de to supermagter USA og Kina øger risikoen i international handel. (Side 17)

PANIK PÅ RÅVAREBØRSERNE: KORNPRISER I FRIT FALD

Prisen på hvede, raps og andre landbrugsvarer falder nu hastigt. Priserne drives nedad af vigende efterspørgsel, store lagre, lovende høstudsigter og forlængelsen af eksportaftalen mellem Rusland og Ukraine. (Side 19)

.\\˙ MarketWire