Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Blandet udvikling men med underliggende positiv tone

23/3 06:32

De asiatiske aktiemarkeder ligger blandet, men med en underliggende positiv tone torsdag, efter at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, sent onsdag hævede renten med 0,25 pct.point og derefter antydede, at toppen af den nuværende forhøjelsescyklus er ved at være nået.

Samtidig har forbundsbanken haft diskussioner om at sætte renteforhøjelser på pause efter uroen i banksektoren, men gentog engagementet i bekæmpelsen af den stædigt høje inflation.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 0,3 pct.

De amerikanske futures indikerer en positiv åbning med kursstigninger på 0,4-0,5 pct. for de tre store amerikanske aktieindeks, når handlen i New York åbner torsdag.

Investorerne i Tokyo er blandt taberne i torsdagens markedsudvikling, da en internationalt markant svækket dollar trækker ned i det japanske regnskab.

- Det japanske marked starter med tab tynget af fald på det amerikanske marked, skriver markedsanalytiker Toshiyuki Kanayama fra Monex i Tokyo i et notat ifølge AFP.

Sony Group falder 1,9 pct., Toyota dropper faldt 0,8 pct. og Hitachi dykker 1,5 pct.

Samme billede tegner sig i finanssektoren, hvor Mitsubishi UFJ, Sumitomo Mitsui og Mizuho dropper i størrelsesordenen 1,7-2,2 pct.

Nikkei 225-indekset falder 0,3 pct. og Topix-indekset viger 0,4 pct.

På det kinesiske fastland er der forsigtig optimisme. Shanghai Composite ligger så godt som uændret, mens CSI 300 stiger 0,4 pct.

I Hongkong er der lidt mere blus under kedlen med en stigning i Hang Seng-indekset på 0,8 pct.

- Investorernes risikostemninger over for Hongkong-aktier kan blive korrigeret, efter Federal Reserves "bløde" renteforhøjelse, vurderer Huatai Securities i et notat ifølge Reuters.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
-0,3
Topix-0,5
Hongkongs Hang Seng+0,8
China Shanghai Composite0,0
China CSI 300
+0,4
Taiwan Taiex+0,5
Sydkoreas Kospi+0,1
Indiens BSE Sensex-0,3
Singapores STI-0,1
Sydney ASX 200-0,7

.\\˙ MarketWire