Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Eurogruppe-chef: Vores banker har vist sig modstandsdygtige

24/3 11:00

Gradvise forbedringer af det finansielle system i eurolandene gennem de seneste år har betydet, at bankerne i dag står stærkt.

Det siger formand for eurogruppen Paschal Donohoe fredag ved sin ankomst til et EU-topmøde i Bruxelles.

Her bliver han spurgt om risikoen for en bankkrise i Europa.

- Jeg har stor tiltro til mængden af likviditet og modstandsdygtighed, som vores banker har opbygget. Jeg er overbevist om, at vi har de nødvendige reserver til at sikre stabilitet i vores banksystem.

- Vores finansielle system har vist, at det har den fornødne stabilitet til at klare sig igennem både en pandemi og igennem de økonomiske konsekvenser, som viste sig i begyndelsen af krigen i Ukraine.

- Men vi kan alle blive enige om, at det er essentielt at holde øje med de nuværende udviklinger, siger Paschal Donohoe.

Med det refererer formanden til den uro, som i den seneste tid har præget den finansielle sektor, siden den amerikanske bank Silicon Valley Bank kollapsede og blev beordret lukket.

Siden kom den schweiziske storbank Credit Suisse under pres. Det skyldtes, at kunder trak store beløb ud af banken.

Credit Suisse endte med at blive opkøbt af UBS, en anden schweizisk bank.

De nylige udviklinger understreger vigtigheden af, at eurolandene bliver ved med at arbejde på tiltag, der styrker den finansielle sektor, siger Paschal Donohoe.

- De skridt, vi har taget i de seneste år, har gjort vores banker mere modstandsdygtige. Der har været tale om gradvise forandringer. Den tilgang skal vi fortsat have, siger han.

Eurogruppen består af de EU-lande, der har euroen som møntfod.

Der vælges blandt landenes finansministre en formand, som siden 2020 har været irske Paschal Donohoe.

/ritzau/