Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens aviser med Novo Nordisk, Jyske Bank og Danica

27/3 06:32

BØRSEN

DANICA UNDER PRES FRA VELLIV

Magtbalancen blandt pensionsselskaberne er ved at skifte karakter. Danica er tæt på at blive overhalet af det kundeejede pensionsselskab Velliv, der kun er et mulehår efter Danica, som historisk har været førsteudfordrer til PFA. (Forside, side 6-7)

NOVO NORDISK HAR EN KONKURRENCEMÆSSIG FORDEL IFØLGE FORMAND

Novo Nordisks formand, Helge Lund, ser en konkurrencefordel i Novo Nordisks produktion, der sikrer Novo Nordisk et væsentligt konkurrenceparameter i vækstmarkedet for GLP-1-medicin. (Side 8)

KOMMUNER ER AFHÆNGIGE AF KONSULENTER UDEFRA

Kommunerne skal spare på brugen af eksterne konsulenter, men forvaltningschefer frygter, det går ud over kommunens udviklingsmuligheder. (Side 12)

BANKKRISE GIVER INVESTORER LYST TIL FLERE BANKAKTIER

Bankaktier straffes af enkeltsager, vurderer danske investorer, men Citi skifter syn på banker fra overvægt til neutral. (Side 14)

INVESTORER SKEPTISKE OVER UBS’ KØB AF CREDIT SUISSE

Selv om UBS købte rivalen Credit Suisse for en slik, er både investorer og analytikere skeptiske over for bankopkøbet. (Side 15)

EU VIL HAVE REVANCHE MOD KINA OM SOLKRAFT

EU’s energikommissær vil have produktionen af solpaneler trukket tilbage til Europa, men det kan gøre energien alt for dyr. (Side 18)

BERLINGSKE BUSINESS

JYSKE BANK-DIREKTØR FRYGTER IKKE EN NY BANKKRISE

Jyske Banks ordførende direktør, Anders Dam, havde ikke set, at banker ville vælte. Han konkluderer, at det er umuligt at forudse, hvad der kommer til at ske. Men de internationale bankproblemer betyder ikke, at vi står over for en ny bankkrise i Danmark. (Forside, side 4-5)

SALLING GROUP UDVIDER DISCOUNTSATS OG ÅBNER NYE BUTIKKER

Dagligvarekoncernen Salling Group er endnu ikke afklaret om Basalt-kædens fremtid, men et nyt forsøg året ud skal klarlægge ultradiscountbutikkernes fremtid. (Side 7)

IT-VIRKSOMHEDER OPGIVER AT BESÆTTE LEDIGE STILLINGER

Mangel på folk med de rette it-kompetencer koster ordrer og nye markeder og vil ramme udviklingen i hele Danmark. »Det er skrigende problematisk,« siger IT-Branchens direktør, som efterlyser hurtig handling. (Side 9)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

KRISEN FÅR FLERE LOKALE COOP-BUTIKKER TIL AT LUKKE

Mens opmærksomheden har været rettet mod Coop Danmarks lukning af Irma-kæden i Storkøbenhavn, melder brugsforeninger ude i landet, at nøglen må drejes om i flere lokale butikker. (Side 26)

GOOGLE HAR LANCERET SIN EGEN CHATGPT-KONKURRENT I AI-KRIGEN

Google Bard er blevet sluppet løs som Googles direkte konkurrent til ChatGPT. Spørgsmålet er, om Google kan byde på noget nyt, eller lige nu bare halser efter. (Side 30)

HVAD BETYDER JAPANS FARVEL TIL BERYGTET NATIONALBANKCHEF FOR PENGEPOLITIKKEN

Haruhiko Kuroda er Japans længst siddende centralbankdirektør. Hans tid på posten har været synonym med en ultraløs pengepolitik, selv når resten af verden hævede renterne. Nu går han på pension. (Side 32-33)

.\\˙ MarketWire