Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo/Sydbank: Nye data sætter barren højt for diabetespiller

27/3 10:19

Fredagens fase 3-data for to højdosisudgaver af Novo Nordisks diabetes-2-pille, Rybelsus, tegner lovende, men flaskehalse i produktionen betyder formentlig, at pillerne tidligst kommer på markedet i 2025.

Desuden lover studiet godt for det igangværende fedmestudie af pillerne.

Det vurderer senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen over for MarketWire.

- I forhold til blodsukkerreduktion og vægtreduktion, så er det nogle meget stærke data, Novo leverer i type 2-diabetikere. Og i forhold til potentielle konkurrenter, så sætter man barren rigtigt højt, siger Sydbank-analytikeren.

Studiet viste, at deltagerne nåede et statistisk signifikant reduktion af langtidsblodsukker på henholdsvis 1,9 og 2,2 pct.point sammenlignet med en reduktion på 1,5 pct.point ved en dosis på 14 mg, der i dag markedsføres under navnet Rybelsus.

Samtidig gav pillerne anledning til vægttab. I forhold til et gennemsnitlig udgangspunkt på 96,4 kilo viste studiet et vægttab på 7 kilo og 9 kilo hos patienterne, der blev behandlet med henholdsvis 25 og 50 mg mod 4,5 kilo hos patienter, der blev behandlet med en dosis på 14 mg.

DATA LOVER GODT FOR FEDMESTUDIE

Og vægttabsdata lover umiddelbart godt for Novos fase 3-studie af den tilsvarende pille til behandling af overvægt, vurderer Søren Løntoft Hansen.

Han understreger i den forbindelse, at man skal passe på med at sammenligne studier. Desuden vil diabetikere typisk tabe sig mindre end ikke-diabetikere. Men med de forbehold er der stadig tale om meget signifikante vægttab.

- Så der er lagt i kakkelovnen til spændende data for de her høje doser inden for fedme, siger Sydbank-analytikeren.

Data for fedmestudiet ventes senere i 2023.

I type 2-diabetes vil Novo i løbet af 2023 søge myndighederne i USA og i EU om en godkendelse af pillerne.

Men Novo indikerer også, at en udrulning næppe kommer til at foregå hurtigt efter en eventuel godkendelse. Det sker med en melding om, at udrulningen også afhænger af produktionskapaciteten. Og den har ikke har kunnet følge med efterspørgslen i hele 2022 og i starten af 2023.

Samtidig indeholder pillerne på 25 og 50 milligram langt mere aktivt stof, end den injektionsbaserede behandling, Ozempic, som er Novos bedst sælgende lægemiddel, og hvor højeste dosis er 2,0 milligram.

Derfor skal prisen også være en del højere, hvis lønsomheden skal være på linje med lønsomheden på Ozempic.

- Så jeg vurderer, at Novo tidligst vil lancere i 2025, vurderer Sydbank-analytikeren.

.\\˙ MarketWire