Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens aktier: Bankuro i baggrunden - Mærsk presset ned af Kina

27/3 17:03

Det blev til en grøn dag for det danske aktiemarked mandag, hvor Novo Nordisk ufortrødent fortsatte sin rekordjagt.

Pandora arbejdede sig gennem dagen frem i indekset på et højere kursmål - men helt i top endte Ambu og Bavarian Nordic med plusser på 3,2 og 2,7 pct., hjulpet godt på vej af udviklingen i Europa, hvor sundhedssektoren i det brede Stoxx 600 lå til et plus på 2,0 pct. ved dansk lukketid.

- Det har været en forholdsvis nyhedsfattig dag, hvor der fortsat er fokus på Novo efter meldingen fredag. Mærsk ligger i den anden ende - og det er på de udtalelser, som topchefen kommer med om Kina i dag, siger Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør i Sydbank.

Mandag steg eliteindekset, C25, med 1,0 pct. til 1753,00, hvor kun en lille håndfuld af selskaberne i indekset endte med negativt fortegn.

Ole Kjær Jensen påpeger dog, at under overfladen ligger nervøsiteten for mere bankuro og ulmer:

- Bankerne får lidt revanche i dag - men jeg tør ikke afblæse bankkrisen, siger han.

Mandag klarede både Danske Bank og Jyske Bank sig gennem med plus på 0,7 pct. og for Nordea 0,1 pct.

Oveni fik Danske Bank hævet sit kursmål til 185 kr. fra 175 kr. af Jyske Bank, der samtidig fastholder anbefalingen "køb".

MÆRSK SOM BUNDPROP

I bunden af indekset lå Mærsk-aktierne. Til Financial Times fortalte topchef Vincent Clerc, at de kinesiske forbrugere fortsat holder igen, hvilket har ført til en svagere genåbning af Kina, end containerrederiet A.P. Møller-Mærsk havde håbet.

- Da vi begyndte året, håbede vi, at efterhånden som Kina genåbner efter covid, så ville vi se et virkelig stærkt opsving, siger Vincent Clerc til Financial Times og fortsætter:

- Jeg tror ikke, at vi har set det endnu.

B-aktien faldt 2,3 pct. til 15.500 kr.

PANDORA BLANDEDE SIG I TOPPEN

Pandora fik løftet sit kursmål for aktien til 610 kr. fra 450 kr. af finanshuset Jefferies, der i en frisk analyse skrev, at det var et løft på 7 pct. i estimaterne for 2024 og en omvurdering af sektoren, der var årsag til den højere værdisætning.

Jefferies ser Pandoras første kvartal præget af kun beskedent lavere salgsvækst, positiv bruttomargin, men betydelig modvind for driftsudgifterne.

- Denne modvind vil imidlertid være størst i første til og med tredje kvartal med fjerde kvartal langt mindre påvirket, hvilket betyder, at vi må vente til den sidste del af året for mere positivt salg og marginlevering, skriver Jefferies.

I lyset af dette er investorernes skepsis fortsat forhøjet, skriver finanshusets analytikere, der pointerer, at aktien stadig handles til en lav relativ værdiansættelse - på trods af igangværende betydelige kontante afkast.

Finanshuset gentager i samme ombæring anbefalingen "hold".

Pandora-aktien steg 1,7 pct. til 613,60 kr.

NOVO SATTE REKORD - IGEN

Der var fortsat positivt fokus på Novo Nordisk efter positive data fredag, der sendte aktien i rekord, og mandag fortsatte opturen.

Med studiet tog Novo endnu et skridt nærmere mod at kunne lancere et vægttabsmiddel i pilleform.

- I forhold til blodsukkerreduktion og vægtreduktion er det nogle meget stærke data, Novo leverer i type 2-diabetikere. Og i forhold til potentielle konkurrenter sætter man barren rigtigt højt, siger Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen til MarketWire.

Mandag steg Novo-aktien 1,7 pct. til rekorden 1067 kr.

DSV har derudover fået løftet sit kursmål til 1650 kr. fra 1520 kr. hos Carnegie, der gentager anbefalingen "køb".

Aktien steg 1,1 pct. til 1295,50 kr.

.\\˙ MarketWire