Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/middag: Starter ugen med små plusser - ført an af banker og energi

27/3 18:14

Aktierne i USA har indledt ugen med små plusser i kølvandet af nyheden om, at First Citizens Bankshares har købt resterne af Silicon Valley Bank fra de amerikanske myndigheder.

Efter to uger med plusser, om end præget af store udsving på grund af frygten for at krisen i de regionale banker skal sprede sig og på grund af sidste uges rentemøde i Federal Reserve, er der lagt op til mere ro i disse fem handelsdage.

Markedsrenterne hopper også op mandag, hvilket kunne tyde på, at flugten mod sikkerhed er aftaget.

Fredag byder dog på opgørelsen over den amerikanske centralbanks foretrukne inflationsmål, PCE Core, hvilket især ved en meget høj læsning kan udløse ny volatilitet.

Med bankkrisen og opbremsningen i økonomien in mente har Mike Wilson, en af de største bjørne på Wall Street, og chefstrateg i Morgan Stanley i weekenden da også endnu en gang advaret mod udsigt faldende aktiekurser, fordi han venter store fald i selskabernes indtjening.

Det brede marked, målt på S&P 500-indekset, stiger kl. 12.10, lokal tid i New York, med 0,1 pct., men det var tidligere også i plus med 0,8 pct.

Samtidig vinder Dow Jones 0,5 pct., mens Nasdaq derimod bakker 0,7 pct.

- Det er lidt af et lettelsens rally efter udsalget fredag. Det er også sidste uge i kvartalet, så jeg tror ikke, vi vil se de samme niveauer af volatilitet, siger Michael Hewson, chefanalytiker hos CMC Markets, til The Wall Street journal.

RENTELØFT ELLER EJ

Der er godt en måned til, at Federal Reserve næste gang holder rentemøde, og banken indikerede i sidste uge, efter endnu et renteløft på 0,25 pct.point, at yderligere en forhøjelse var i støbeskeen.

Det er dog ikke det, markedet regner med, for handelen med rentefutures indregner størst sandsynlighed for en uændret rente med en rentetop i 4,94 pct. mod det nuværende niveau i 4,75-5,00 pct., ligesom investorerne satser på tre omtrent rentesænkninger til 4,17 pct. inden nytår.

- De har købt sig noget tid, og det er svært for mig at se denne bankkrise vare yderligere halvanden måned, forklarer Win Thin, chefstrateg hos Brown Brothers Harriman, dog til Bloomberg News, i kølvandet af salget af Silicon Valley Banks rester.

- Jeg tror, vi på det tidspunkt vil have grønt lys for at fortsætte de pengepolitiske stramninger.

BANKER LØFTES

I S&P 500-indekset er finansaktierne med i toppen med et plus på 1,4 pct. efter nyheden om First Citizens opkøb af aktierne i det gamle Silicon Valley Bank. Bank of America vinder 4,3 pct., mens JPMorgan Chase og Wells Fargo løftes henholdsvis 2,8 og 3,2 pct.

Mest stigende er den kriseramte First Republic Bank, som for omkring to uger siden fik et likviditetsindskud fra 11 amerikanske storbanker på 30 mia. dollar, med et plus på 16,8 pct.

Uden for hovedindekset stiger First Citizens Bankshares selv med 49,5 pct. Der er åbenbart gjort en god handel.

Der er også fremgang til energisektoren, som løftes 1,7 pct., da olieprisen efter en periode med fald vinder frem med 2,0 pct. Her er der fremgang til Exxon Mobil og Chevron på henholdsvis 1,9 og 0,8 pct.

PRES PÅ VÆKST

Vækstsektorerne med de mange teknologiselskaber har det noget sværere. Cyklisk forbrug mister 0,1 pct., men it-aktierne falder 1,0 pct., og kommunikationsservice dykker 1,3 pct.

Det er Microsoft, som trækker mest ned i S&P 500 mandag, med et minus på 1,6 pct., mens Apple, ligeledes inden for it, mister 1,1 pct. I kommunikationsservice falder Alphabet 2,9 pct., mens Meta Platforms bakker 2,0 pct.

Så går det bedre for Tesla, som løftes 1,1 pct., mens Amazon, også i cyklisk forbrug, dog smider 0,7 pct.

Flere aktierne inden for sundhed, der stiger 0,5 pct., markerer sig også i toppen med et plus til Merck på 2,4 pct. og en fremgang på 0,8 pct. til Johnson & Johnson, ligesom USA's største sygekasse, Unitedhealth, går op med 0,9 pct.

.\\˙ MarketWire