Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Valuta: Atypisk dekobling af rente og dollar sammenhæng

28/3 06:32

Det er opbrud i valutamarkedet tirsdag morgen, hvor investorerne skiller sig af med amerikanske dollar til fordel for euro, pund og yen i takt med, at frygten for en systemisk bankkrise aftager.

Sideløbende synes korrelationen mellem dollar og renten på de amerikanske statspapirer, T-bonds, at være kørt i grøften trods en voldsom volatilitet i den korte ende af statspapirmarkedet siden mandag middag.

Dollarindekset, der vægter den amerikanske valuta over for euro, japanske yen, britiske pund, canadiske dollar, schweizerfranc og svenske kroner, ligger tirsdag morgen i 102,63 mod 102,99 mandag eftermiddag.

Dollarindekset har svinget atypisk meget i gennem de seneste tre uger, hvor indekset først nåede det højeste niveau i tre måneder med 105,88, før det droppede helt ned til 101,91 i sidste uge.

Den svækkede dollar kommer trods et spring i den toårige T-bondrente på hele 23 basispoint mandag til 4,0 pct. efterfulgt af et drop i Tokyo tirsdag morgen på først 12 basispoint, hvor efter renten stabiliseredes omkring 3,92 pct.

Men hvor valutamarkedet gennem de seneste uger slavisk har flugt rentebevægelserne i T-bondmarkedet, holder investorerne nu vejret og afventer, hvor renten på de korte papirer ender.

En del af årsagen skal dog også findes i den forestående førstekvartals-afslutning, der får markedsdeltagerne til at holde sig på måtten i forhold til kortsigtede spekulative positioner, mens det for de japanske deltagere traditionelt betyder styrkelse af den japanske valuta, idet de japanske selskabers repatriering af oversøiske overskud i slutningen det japanske regnskabsår står for døren.

Det japanske regnskabsår slutter fredag.

- Det er den tid på året - den japanske finanspolitiske afslutning - og jeg tror, der er nogle kapitalstrømme fra japanske hjemtagelser. Hvis det er det, er det en engangsforestilling, og så vender vi tilbage til det grundlæggende, som i det væsentlige er at følge renterne, siger valutachef Bart Wakabayashi fra State Street i Tokyo ifølge Reuters.

Selv om kvartalsafslutningen lægger en markant dæmper på markedsaktiviteten, er den volatile periode næppe over.

- Der ligger en stor sky - jeg vil ikke sige mørk sky, men bestemt en sky - over markedet og jeg tror, at investorerne i det mindste positionerer sig for, hvad de skal gøre, hvis tingene bevæger sig i den forkerte retning, siger Bart Wakabayashi.

Euro koster tirsdag morgen 1,0815 dollar mod 1,0781 dollar mandag eftermiddag, og pund koster tirsdag morgen 1,2315 dollar mod 1,2275 dollar mandag.

Dollar ligger i 130,75 yen mod 131,50 yen mandag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire