Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vind: Ny amerikansk landvind bremsede hårdt op i 2022

28/3 06:35

Politikerne i Washington vedtog sidste år Inflation Reduction Act, der afsætter milliarder af dollar til investering i den grønne omstilling, og det er der tilsyneladende stort behov for.

I hvert fald var der en markant tilbagegang i opstilling af vindkapacitet på land i USA i 2022. Den samlede opstilling var på 6,7 gigawatt (GW), og det var lig med et fald på 596 pct. i forhold til 2021.

Det viser en opgørelse fra S&P Global, skriver Bloomberg News.

Tilbagegangen i 2022 var forårsaget af, at de amerikanske myndigheder har fjernet tidligere skatterabatter forbundet med opstilling af grøn vindenergi.

Vindudviklingerne i USA har har en pipeline på 77,2 gigawatt for de næste fem år, hvilket betyder, at de skal opsætte omkring 15,4 gigawatt om året i den periode. Med andre ord mere end det dobbelte af sidste års niveau.

Inflation Reduction Act indeholder 430 mia. dollar i nye udgifter til vedvarende energi, elektriske biler og skatterabatter.

.\\˙ MarketWire